Компании

все компании

Фондові індекси найбільших країн АТР переважно опускаються

21 листопада 2022 року, 14:32
Фондові індекси найбільших країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) переважно опускаються під час торгів у понеділок, за винятком японського індикатора, на тлі зниження Уолл-стріт на минулому тижні у зв'язку з побоюваннями з приводу подальшого зростання відсоткових ставок у Штатах.

Інвестори побоюються, що численні підвищення ключових ставок Федеральною резервною системою (ФРС) США, а також центральними банками Азії та Європи для боротьби з високою інфляцією можуть ввести світову економіку в рецесію, пише Trading Economics.

Значення японського індексу Nikkei 225 до 8:17 мск збільшилося на 0,02%.

Найсуттєвіший підйом серед компонентів індикатора показують котирування акцій виробника пива Sapporo Holdings Ltd. (+2,9%), хімічної компанії Teijin Ltd. (+2,8%) і страховика Tokio Marine Holdings Inc. (+2,3%).

Китайський індекс Shanghai Composite до 8:21 мск знизився на 0,7%, гонконгський Hang Seng впав на 2,1%.

Народний банк Китаю (НБК, Центробанк країни) зберіг базову процентну ставку за кредитами (LPR) строком на один рік на рівні 3,65% річних.

Ставка за п'ятирічними кредитами залишена на рівні 4,3% річних, ідеться в повідомленні НБК.

Регулятор залишив ставки без змін на тлі збереження знижувального тиску на юань і уповільнення економічної активності в умовах зростання кількості заражень коронавірусом і нових обмежень або локдаунів у низці міст, пише Trading Economics.

У Гонконзі в понеділок істотно знижуються акції компаній, що надають споживчі товари та послуги, оскільки увага інвесторів знову переключилася на ситуацію з коронавірусом на тлі зростання кількості заражень і першого повідомлення про смертельний результат від наслідків COVID-19 майже за шість місяців, пише Trading Economics.

Глава адміністрації Гонконгу Джон Лі отримав позитивний результат тесту на COVID-19 після повернення із саміту Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС) у Таїланді, повідомив уряд спеціального адміністративного району КНР.

Згідно із заявою, усі чотири дні перебування в Таїланді у Лі були негативні результати тестів на COVID-19. Однак після прибуття в аеропорт Гонконгу глава адміністрації спеціального адміністративного району отримав позитивний тест.

Серед лідерів падіння на Гонконзькій фондовій біржі - акції власника мережі ресторанів Haidilao International Holding Ltd. (-7,5%) і операторів казино Sands China (SPB: 1928) Ltd. (-7,4%) і Galaxy Entertainment Group Ltd. (-7,3%).

Значення південнокорейського індексу Kospi до 8:15 мск опустилося на 1,3%.

Котирування паперів одного з найбільших у світі виробників чипів та електроніки Samsung Electronics Co. зменшилися на 1,5%, тоді як вартість автовиробника Kia Corp. знизилася на 1,7%.

Австралійський індекс S&P/ASX 200 опустився на 0,17%.

Котирування акцій найбільших гірничодобувних компаній світу BHP і Rio Tinto знизилися на 2,25% і 2,3% відповідно.

По материалам: https://open4business.com.ua





Просмотров: 229
Другие новости