Компании

все компании

"Укроборонпром" налагодив виробництво боєприпасів калібру 122 і 152 мм і мін 120-мм

19 листопада 2022 року, 17:46
Держконцерн "Укроборонпром" останніми місяцями налагодив виробництво боєприпасів "радянського" калібру 122 і 152 міліметрів, а також мін калібру 120-мм.

"Засоби ураження пройшли успішні випробування і виробляються за технологією НАТО. Уже не перший місяць. Розосереджено на різних потужностях, зокрема країн-партнерів", - повідомляється в прес-релізі концерну в п'ятницю.

"Укроборонпром" наголошує, що вироблені ним боєприпаси мають зменшити залежність української артилерії від поставок з-за кордону, де запаси снарядів і мін радянських калібрів поступово вичерпуються.

Концерн також повідомив, що продовжує реформу з перетворення "Укроборонпрому" на сучасну високотехнологічну оборонну компанію. Станом на сьогоднішній день перетворено в господарські товариства понад два десятки підприємств державної оборонки, на черзі - сам концерн, вказується в релізі.

"Реформа дасть змогу підвищити ступінь прозорості діяльності державного сектору ОПК, залучати ще більше інвестицій, здійснювати трансфер технологій, створювати більше спільних підприємств, зокрема з країнами НАТО, і допоможе убезпечити оборонку від корупційних ризиків", - зазначив "Укроборонпром".

Він заявив, що спільно вироблятиме і розроблятиме важке озброєння і військову техніку щонайменше з компаніями шести країн-членів НАТО: Польщею, Чехією, Францією, Данією і ще кількома, укладені угоди з якими не передбачають розголошення будь-яких даних.

"Ми створюємо спільні оборонні підприємства, будуємо лінії виробництва боєприпасів замкненого циклу, спільно виробляємо броньовану техніку і реактивні системи залпового вогню та розробляємо нові високотехнологічні зразки озброєння. Для цього використовуємо як наявні потужності, так і новостворені в безпечних місцях", - наголосив "Укроборонпром".

Концерн додав, що для прискореного розвитку наявних міжнародних оборонних проєктів і появи нових домовився про подальшу координацію дій із Міністерством закордонних справ України.




Просмотров: 1820
Другие новости