Компании

все компании

Ostchem почала поставки вуглекислого газу на європейський ринок

17 листопада 2022 року, 08:28
Ostchem, азотний бізнес Group DF, розпочав постачання вуглекислого газу на європейський ринок, створивши для цього окрему компанію з виробництва промислових газів - "СО2", ідеться в прес-релізі.

"Ми пройшли міжнародну сертифікацію і забезпечили поставку першої партії вуглекислого газу. Її одержувачем стала італійська група компаній Julia Gas S.R.L.", - цитує прес-служба Group DF генерального директора "СО2" Олександра Фролова.

За його словами, наступна країна постачання - Молдова. Компанія перебуває на стадії переговорів.

"За цими двома напрямками ми бачимо хорошу перспективу подальшого збільшення обсягів", - додав Фролов.

Обсяг європейського ринку діоксиду вуглецю 2022 року аналітики Group DF оцінюють у $383,6 млн, очікуване зростання в середньому на 7,2% на рік, сфери використання - від медицини, фармацевтики, систем пожежогасіння, охолодження серверних до вирощування овочів, консервації м'ясних продуктів.

"Зупинка хімзаводів у ЄС у 2021-2022 рр. спровокувала дефіцит вуглекислого газу. Навіть розглядається можливість заборони експорту СО2 з країн ЄС на законодавчому рівні. Тому ми заходимо в потрібний час на дуже хороший ринок. І ми заходимо на цей ринок надовго", - заявив Фролов.

За його словами, компанія "СО2" закриватиме потребу європейських споживачів як у технічному вуглекислому газі, так і вуглекислому газі, який використовують виробники продуктів харчування.

Щоб забезпечити експортні поставки газу для харчової індустрії на ринки ЄС, Черкаський "Азот", на якому виробляється вуглекислий газ, пройшов повний аудит і в жовтні 2022 року отримав сертифікат Food Safety System Certification 22000 (FSSC 22000). Це дало змогу постачати вуглекислий газ компаніям харчової промисловості.

СО2 - побічний продукт виробництва азотних добрив, що забезпечує досить низьку собівартість виробництва промислових газів.

За даними Group DF, за 10 місяців 2022 року обсяг ринку рідкого діоксиду вуглецю в Україні знизився на 29% порівняно з 2021 роком - до 51,4 тис. тонн. Незважаючи на втрату одного із заводів-виробників СО2, Ostchem залишається одним із найбільших в Україні виробників із потужністю виробництва СО2 24 тис. тонн на рік.

Group DF об'єднує активи Дмитра Фірташа в газорозподільній, хімічній, титановій і портовій галузях. Група також розвиває бізнес у сферах сільського господарства, медіа та нерухомості.

Ostchem - азотний холдинг Group DF, що об'єднує найбільших виробників мінеральних добрив в Україні. До нього входять "Рівнеазот", "Черкаський Азот", а також "Сєвєродонецький Азот" і "Стирол", які не працюють і перебувають на окупованих територіях.




Просмотров: 305
Другие новости