Компании

все компании

Фондові індекси найбільших країн АТР опустилися за підсумками торгів

17 листопада 2022 року, 15:57
Фондові індекси найбільших країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) в основному опустилися за підсумками торгів у четвер.

Виняток становив австралійський індекс, який виріс на тлі статданих, що вказали на поліпшення ситуації з рівнем безробіття в країні.

Тиск на інші ринки знову чинять побоювання негативних наслідків жорсткої політики Китаю в боротьбі з коронавірусом, зазначає MarketWatch.

Значення японського індексу Nikkei 225 до закриття торгів зменшилося на 0,35%.

Обсяг японського експорту в жовтні збільшився на 25,3% порівняно з тим самим місяцем минулого року і сягнув 9,002 трлн ієн (близько $64 млрд), свідчать дані міністерства фінансів країни. Підйом показника триває вже 20 місяців поспіль. При цьому темпи зростання сповільнилися порівняно з 28,9% у вересні.

Аналітики в середньому очікували підвищення експорту минулого місяця на 28,1%, за даними Trading Economics.

Обсяг японського імпорту минулого місяця злетів на 53,5% і досяг рекордних 11,165 трлн ієн. Аналітики в середньому прогнозували підвищення на 49,7% після зростання у вересні на 45,7%. Показник збільшується двозначними темпами в процентному вираженні вже 18 місяців поспіль.

Найбільш істотне падіння серед компонентів індикатора показують котирування акцій виробника кольорових металів Sumitomo Metal Mining Co. Ltd. (-5,4%), напівпровідникової продукції, що випускає, Advantest Corp. (-3,1%) і виробника електроніки Tokyo Electron Ltd. (-3%).

Акції Hitachi Ltd. зросли на 0,6%. Підрозділ компанії виграв великий залізничний контракт вартістю близько 114 млрд ієн ($817 млн) від міністерства транспорту Філіппін.

Китайський індекс Shanghai Composite опустився на 0,15%, гонконгський Hang Seng - на 1,2%.

До числа лідерів зниження на Гонконгській фондовій біржі входять акції розробника ігор Netease Inc. (-9,1%), інтернет-компанії Meituan (-5,7%) і автодилера Zhongsheng Group Holdings Ltd. (-5,4%).

Котирування акцій Tencent Holdings Ltd. знизилися на 0,8%. Китайський інтернет-гігант у третьому кварталі збільшив чистий прибуток на 1% відносно того ж періоду минулого року, до 39,9 млрд юанів ($5,6 млрд), завдяки скороченню витрат.

Значення південнокорейського індексу Kospi знизилося на 1,4%.

Котирування паперів одного з найбільших у світі виробників чипів і електроніки Samsung Electronics Co. знизилися на 2,1%, тоді як вартість автовиробника Hyundai Motor зменшилася на 1,2%.

Австралійський індекс S&P/ASX 200 піднявся на 0,09%.

Рівень безробіття в Австралії, скоригований з урахуванням сезонного фактора, несподівано знизився до 3,4% у жовтні порівняно з 3,5% місяцем раніше. Експерти, опитані Trading Economics, у середньому прогнозували зростання показника до 3,6%.

Подорожчали акції всіх чотирьох найбільших банків країни: Commonwealth Bank of Australia - на 0,7%, Australia & New Zealand Banking Group - на 0,5%, Westpac Banking - на 0,2%, National Australia Bank - на 0,9%.

При цьому котирування акцій найбільших гірничодобувних компаній світу BHP і Rio Tinto знизилися на 1,6% і 1,8% відповідно.

По материалам: MarketWatch





Просмотров: 281
Другие новости