Компании

все компании

Європейські акції знижуються в четвер

17 листопада 2022 року, 13:57
Більшість фондових індексів країн Західної Європи знижуються під час торгів у четвер, незважаючи на ослаблення геополітичних ризиків.

Виняток становить німецький індикатор.

Зведений індекс найбільших компаній регіону Stoxx Europe 600 до 11:30 кск знизився на 0,16% і склав 429,50 пункту.

Британський індикатор FTSE 100 втратив 0,5%, французький САС 40 - 0,3%, італійський FTSE MIB - 0,2%, іспанський IBEX 35 - 0,3%. Тим часом німецький фондовий індекс DAX піднявся на 0,35%.

Трейдери продовжують оцінювати квартальні звіти компаній і статистичні дані.

Продажі автомобілів у Європейському союзі в жовтні зросли на 12,2% у річному вираженні, до 745,855 тис., йдеться в повідомленні Європейської асоціації виробників автомобілів (ACEA).

Підйом був відзначений за підсумками третього місяця поспіль, до цього показник знижувався тринадцять місяців поспіль.

Акції ThyssenKrupp AG дешевшають на 1,6%. Німецька промислова група, найбільший виробник сталі в країні, збільшила чистий прибуток у четвертому фінансовому кварталі в 3,4 раза й оголосила про виплату дивідендів уперше за чотири роки.

Британська Burberry Group Plc, один із провідних світових виробників товарів класу "люкс", у першому фінпівріччі збільшила доподатковий прибуток і виручку, а також підтвердила середньострокові прогнози. Її папери додають 0,05%.

Лідером падіння серед компонентів індексу Stoxx Europe 600 є папери британського онлайн-рітейлера Ocado Group PLC, які дешевшають на 6,1%.

У лідерах зростання перебувають акції німецької Siemens AG, які додають 6,8%. Компанія збільшила розмір дивідендів, відзвітувавши про прибуток, що перевершив прогнози аналітиків, у четвертому кварталі.




Просмотров: 214
Другие новости