Компании

все компании

Siemens Energy продовжує процес реструктуризації активів у РФ

16 листопада 2022 року, 12:40
Siemens Energy продовжує процес реструктуризації активів у РФ, повідомила компанія у звіті за IV квартал 2022 фінансового року (липень-вересень).

Компанія очікує, що процес буде завершено до кінця 2022 р. і він більше не матиме істотного впливу на фінансові показники енергоконцерну.

Збиток від бізнесу в Росії за підсумками IV кварталу склав 19 млн євро.

Siemens Energy була утворена в 2020 році в результаті виділення енергетичного підрозділу Siemens (станом на кінець листопада 2021 року Siemens був найбільшим акціонером з часткою 35%).

У рф Siemens Energy був одним з основних постачальників енергообладнання. До 2022 р. компанії, зокрема, належали "Сіменс трансформатори" і 65% у СП із "Силовими машинами" - "Сіменс технології газових турбін" (СТГТ), а компанія Siemens Gamesa, яка входить до Siemens Energy, була партнером "Енел Росія" в реалізації проєктів у відновлюваній енергетиці в Росії.

Влітку Siemens Energy повідомляла, що санкції ЄС стали чинити істотний вплив на ділову активність компанії в РФ і не виправдовують продовження роботи в країні.

У середині жовтня ПАТ "Інтер РАО" повідомило про купівлю частки Siemens Energy в розмірі 65% у спільному підприємстві з "Силовими машинами" - ТОВ "СТГТ". У "Силових машин" залишаються 35% у СП.

RAO Intertech B.V. (голландська структура "Інтер РАО") також стала власником воронезького заводу Siemens Energy - ТОВ "Воронезький трансформатор" (колишнє ТОВ "Сіменс енергетика трансформатори", що входило до підрозділу Siemens Energy).

За словами джерела "Интерфакса" в галузі, сума обох угод склала близько 25 млн євро.




Просмотров: 244
Другие новости