Компании

все компании

Ринки акцій більшості країн АТР зросли у вівторок

15 листопада 2022 року, 15:32
Ринки акцій більшості країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону зросли у вівторок, незначне зниження зафіксував лише фондовий індекс Австралії.

Економіка Японії в третьому кварталі знизилася на 0,3% порівняно з попередніми трьома місяцями, свідчать попередні офіційні дані. Це перше скорочення показника з третього кварталу 2021 року. Воно стало несподіванкою для аналітиків, які в середньому прогнозували підвищення на аналогічну величину, повідомляє Trading Economics.

Темпи зростання промислового виробництва в Китаї в жовтні сповільнилися, роздрібні продажі знизилися вперше за п'ять місяців, свідчать дані Державного статистичного управління. Обсяг промвиробництва збільшився на 5% відносно жовтня минулого року після підйому на 6,3% у вересні. Експерти в середньому прогнозували підвищення на 5,2%.

Послаблення темпів збільшення промвиробництва свідчить про те, що економіка країни втрачає імпульс до зростання на тлі підйому захворюваності на COVID-19 у країні, а також суворих карантинних обмежень.

Роздрібні продажі в КНР у жовтні знизилися на 0,5% у річному вираженні після підвищення на 2,5% місяцем раніше. Консенсус-прогноз передбачав збільшення на 1%.

Продажі житлової нерухомості в країні в січні-жовтні впали на 28,2%, інвестиції в будівельну галузь - на 8,8%. Кількість новобудов скоротилася на 37,8% порівняно з тим самим періодом минулого року.

Значення японського індексу Nikkei 225 за підсумками торгів підвищилося на 0,1%.

Найсуттєвіший підйом серед компонентів індикатора показали котирування акцій виробника дроту та кабелю Fujikura (+5,7%), фармацевтичної Eisai (+5,6%), банку Sumitomo Mitsui (+4,2%), а також виробників кольорових металів Pacific Metals (+4,3%) і Sumitomo Metal Mining (+4%).

Крім того, підвищилася вартість таких великих компаній, як SoftBank Group (+1,3%), Toyota Motor (+0,6%), Nintendo (+1,9%).

Китайський індекс Shanghai Composite піднявся на 1,6%, гонконгський Hang Seng підскочив на 4,1%.

До числа лідерів підйому на Гонконгській фондовій біржі увійшли акції ритейлерів Alibaba Group і JD.com Inc., що подорожчали відповідно на 11,1% і 8,3%, а також інтернет-компаній Tencent і Baidu - на 10,5% і 9,4% відповідно.

Котирування паперів телекомунікаційної China Mobile зростають на 0,7%, Xiaomi, що випускає споживчу електроніку, - на 5%.

Значення південнокорейського індексу Kospi до кінця сесії збільшилося на 0,2%.

Котирування паперів одного з найбільших у світі виробників чипів і електроніки Samsung Electronics Co. зросли на 0,8%, тоді як вартість автовиробника Hyundai Motor опустилася на аналогічну величину.

Австралійський індекс S&P/ASX 200 знизився менш ніж на 0,1%.

Істотне зниження продемонстрували котирування акцій виробників літію: Pilbara Minerals - 8,7%, Allkem - 12,4%, Core Lithium - 15,8%, Mineral Resources - 4,8% і IGO Ltd - 7,4%.

Крім того, через падіння цін на нафту опустилася вартість енергетичних компаній, включно з Woodside Energy (-1,4%), Santos (-0,3%) і Beach Energy (-2,8%).

теги: АТР, акція



Просмотров: 190
Другие новости