Компании

все компании

Morgan Stanley знизив прогноз очікуваного припливу коштів іноземних інвесторів у китайські активи

9 листопада 2022 року, 10:28
Американський банк Morgan Stanley знизив прогноз очікуваного припливу коштів іноземних інвесторів у китайські активи на період з 2023 до 2030 року через регуляторні та геополітичні ризики.

Як очікується, чистий приплив іноземних інвестицій становитиме в середньому $120-200 млрд на рік у зазначений період замість очікуваних раніше $200-300 млрд на рік, пише агентство Bloomberg із посиланням на звіт економістів банку.

Іноземні інвестиційні потоки зазнають тиску через циклічні та структурні чинники, але цей тиск може ослабнути, наприклад, у разі відмови від політики "нульової толерантності" до коронавірусу, зазначають аналітики.

"Однак зростаючі побоювання щодо довгострокових прогнозів у світлі геополітичних подій і регуляторної перебудови можуть залишитися негативним фактором протягом довгого часу", - додали вони.

Цього року китайські фінансові ринки відчувають значний відтік іноземних інвестицій. Так, міжнародні фонди скоротили свої позиції в китайських облігаціях у вересні за підсумками восьмого місяця поспіль

По материалам: Bloomberg





Просмотров: 349
Другие новости