Компании

все компании

Фондові індекси країн АТР продемонстрували різноспрямовану динаміку

9 листопада 2022 року, 17:32
Фондові індекси країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) на торгах у середу продемонстрували різноспрямовану динаміку.

Інвестори оцінювали статистичні дані КНР і чекали остаточних підсумків проміжних виборів до Конгресу США.

Водночас тиск на ринки чинило погіршення ситуації з коронавірусом у Китаї, що посилює побоювання з приводу потенційних нових локдаунів у країні, пише Trading Economics.

Значення японського індексу Nikkei 225 до закриття торгів зменшилося на 0,6%.

Істотне зниження серед компонентів індикатора продемонстрували котирування акцій Nintendo Co. Ltd. (-7,1%). Японський виробник ігрових консолей і відеоігор напередодні прозвітував про збільшення чистого прибутку в першому фінансовому півріччі на 34%, однак погіршив річний прогноз продажів консолі Switch на тлі нестачі напівпровідників.

Також знижуються акції низки автовиробників, зокрема Mitsubishi Motors Corp. (-5,1%), Honda Motor Co. Ltd. (-0,7%) і Nissan Motor Co. Ltd. (-0,5%).

Китайський індекс Shanghai Composite зменшився на 0,5%, гонконгський Hang Seng - на 1,2%.

Темпи інфляції в Китаї в жовтні сповільнилися до мінімального рівня з травня поточного року. Споживчі ціни (індекс CPI) минулого місяця збільшилися на 2,1% у річному вираженні після підйому на 2,8% у вересні, повідомило Державне статистичне управління (ДСУ) КНР.

Аналітики в середньому очікували уповільнення темпів зростання до 2,4%, за даними Trading Economics.

Ціни виробників (індекс PPI) у КНР минулого місяця зменшилися на 1,3% у річному вираженні після зростання на 0,9% у вересні. Консенсус-прогноз аналітиків передбачав зниження показника на 1,5%. Зниження цін було відзначено вперше з грудня 2020 року на тлі слабкого внутрішнього попиту і перебоїв у виробництві у зв'язку з жорсткими антиковідними обмеженнями.

Лідерами зниження котирувань на Гонконгській фондовій біржі стали акції автовиробника Geely Automobile Holdings Ltd. (-6%), біофармацевтичної Wuxi Biologics (Cayman) Inc. (-4,7%) і виробника електромобілів BYD Co. Ltd. (-4,6%).

Крім того, папери Tencent (SPB: 700) Holdings Ltd. подешевшали на 3,7%, ритейлера Alibaba (SPB: BABA) Group - на 1,6%.

Тим часом папери китайських забудовників зросли на тлі рішення Китаю збільшити фінансування заборгованості в приватному секторі, зокрема щоб надати підтримку сфері нерухомості.

Акції CIFI Holdings (Group) Co. підскочили на 28,6%, Country Garden Holdings Co. на 13,9%, Longfor Group Holdings Ltd. - на 4%.

Південнокорейський індекс Kospi додав 1,1%.

Котирування паперів одного з найбільших у світі виробників чипів та електроніки Samsung Electronics Co. зросли на 0,3%, тоді як вартість автовиробника Hyundai Motor зменшилася на 0,3%.

Австралійський індекс S&P/ASX 200 підвищився на 0,6%.

Котирування акцій найбільших гірничодобувних компаній світу BHP і Rio Tinto збільшилися на 2,1% і 2,4% відповідно.




Просмотров: 206
Другие новости