Компании

все компании

ФАО знизила прогноз світового збору зерна на 4,9 млн тонн

7 листопада 2022 року, 15:45
ФАО (продовольча і сільськогосподарська організація ООН) у листопаді знизила порівняно з жовтнем прогноз світового виробництва зерна у 2022 році на 4,9 млн тонн - до 2,764 млрд тонн, повідомляється у звіті організації.

Новий показник на 1,8% нижчий за торішній збір. "Основна частка перегляду стосується пшениці, проте дещо знижено і прогноз світового виробництва фуражних зернових", - йдеться в документі. Так, оцінка збору пшениці стала меншою на 3,4 млн тонн і становить 783,8 млн тонн. Однак це на 0,6% вище за показник 2021 року і є абсолютним рекордом.

Як пояснюють експерти, перегляд прогнозу щодо збору пшениці "майже повністю зумовлений показниками виробництва в США - зниженням урожайності та скороченням збиральних площ". Щодо решти країн-виробників, де завершується збирання, прогнози не змінилися.

Оцінка збору фуражних зернових знижена на 1,3 млн тонн і становить 1,467 млрд тонн. Це на 2,8% нижче порівняно з минулим роком. "Це перше за останні чотири роки зниження виробництва", - зазначається у звіті. Основна частка зниження прогнозу цього місяця зумовлена зменшенням оцінки виробництва кукурудзи в США та країнах ЄС, де, згідно з останніми даними, наслідки посухи були більш масштабними, ніж передбачалося раніше. Підвищено прогноз виробництва кукурудзи в Україні.

Як повідомляється у звіті, у 2023 році посівні площі під зерновими збережуться, "однак подальше розширення може стримуватися високими витратами виробництва".




Просмотров: 316
Другие новости