Компании

все компании

Фінтех-стартап Stripe має намір скоротити близько 1 тис. співробітників

4 листопада 2022 року, 17:02
Фінтех-стартап Stripe Inc., оператор платформи для онлайн-платежів, оголосив про намір скоротити близько 1 тис. співробітників, визнавши, що занадто оптимістично оцінював свої перспективи.

Головний виконавчий директор компанії Патрік Коллісон зазначив у зверненні до співробітників, що чисельність персоналу Stripe є надмірною для "нинішнього світу". Компанія планує скоротити 14% штату, готуючись "до більш мізерних часів", наводить слова Коллісона газета Financial Times.

Stripe, заснована 2010 року, стала найдорожчою приватною компанією Кремнієвої долини торік, отримавши оцінку в $95 млрд у межах проведеного інвестраунду.

2021 року вона запустила партнерство зі шведським сервісом Klarna, що спеціалізується на онлайн-платежах у розстрочку. Кількість нових клієнтів Stripe у третьому кварталі поточного року зросла на 75% порівняно з тим самим періодом роком раніше.

Компанія, однак, припустилася "двох помилок, що мають серйозні наслідки", заявив Коллісон.

"Ми занадто оптимістично оцінювали короткострокові перспективи зростання інтернет-економіки у 2022 і 2023 рр. і водночас недооцінили як імовірність загального спаду, так і його можливий масштаб", - зазначив глава Stripe.

За його словами, скорочення найбільшою мірою торкнуться команди набору персоналу. Звільнені співробітники отримають бонус за 2022 рік і вихідну допомогу в розмірі їхньої зарплати за 14 тижнів.




Просмотров: 435
Другие новости