Компании

все компании

Україна експортувала 10 млн. тонн продовольства в рамках "зернової ініціативи"

3 листопада 2022 року, 13:43
Чергові сім суден із 290 тис. тонн агропродукції для країн, Азії та Європи вийшли у четвер з українських портів "Чорноморськ", "Одеса" та "Південний", повідомляє Міністерство інфраструктури України.

"Зокрема, серед них Esentepe з 29 тис. тонн соняшникового насіння в Оман та Key Knight з 67 тис. тонн кукурудзи для Китаю", - зазначило відомство на своїй фейсбук-сторінці. Загалом з моменту виходу першого судна з українським продовольством експортовано 10 млн. тонн агропродукції, а кількість суден, що вийшли з українських портів до країн Азії, Європи та Африки з продовольством, досягла 430.

Як повідомлялося, у Стамбулі 22 липня за участю ООН, України, Туреччини та Росії було підписано два документи про створення спочатку терміном на 120 днів коридору для вивезення зерна з трьох українських портів: "Чорноморська", Одеса та "Південний". Україна ставила за мету вийти на експорт 3 млн тонн агропродукції на місяць у рамках ініціативи. Після заяви Росії 29 жовтня про вихід із "зернової ініціативи" через нібито атаку України на кораблі в Севастополі експорт кілька днів здійснювався з перебоями, проте 2 жовтня перепони були остаточно зняті.




Просмотров: 196
Другие новости