Компании

все компании

Ощадбанк виставив на продаж дебіторську заборгованість "ЄСУ"

3 листопада 2022 року, 14:59
Державний Ощадбанк виставив на продаж через систему електронних торгів OpenMarket (ДП СЕТАМ Міністерства юстиції України) дебіторську заборгованість до ТОВ "ЄСУ" (власник пакету акцій "Укртелекому").

Як повідомляється на сайті Мін'юсту, стартова ціна лоту складає 1,815 млрд грн (без ПДВ). Дата проведення аукціону – 18 листопада 2022 року, гарантійний внесок – 90,7 млн ​​грн, крок аукціону – 18,15 млн грн. Ощадбанк зацікавлений у повному розрахунку (100% вартості лоту) у день укладання договору. Як зазначається у повідомленні, заборгованість виникла через непогашення облігацій, придбаних Ощадбанком у кількості 2 млн шт. "Проблемні активи (NPL) мають своїх покупців на ринку з досвідом та вмінням оцінити всі можливі ризики.

Тому такі пропозиції від банків-партнерів створюють нову цільову аудиторію на нашому аукціоні, завдяки чому можливість продати лот значно зростає. Крім того, наші продавці можуть вибрати модель аукціону (англійська чи голландська), умови торгів та час проведення", - цитується в повідомленні генеральний директор СЕТАМ Олександр Мамро. Госпсуд Києва у серпні 2022 року відкрив провадження у справі про банкрутство "ЄСУ" на вимогу ТОВ "Фінансова компанія "Сокур", яка викупила 334,4 млн грн заборгованості за облігаціями (в т.ч. відсотки, інфляційні нарахування, пеня) у збанкрутів Банку.

"Укртелеком" та Ощадбанк 15 вересня 2015 року уклали договір, згідно з яким компанія зобов'язалася не пізніше 15 березня 2017 року прийняти та сплатити облігації свого мажоритарного власника "ЄСУ" серії "С" на 1 млрд грн плюс накопичений за ними купонний дохід. У серпні 2017 року "Укртелеком" ініціював до Господарського суду Києва суперечку про розірвання договору та визнання зобов'язань за договором припиненими та виграв його у вересні 2018 року, а потім і в апеляційному суді у лютому 2019-го, проте тепер програв. За даними Ощадбанку, сума зобов'язань компанії перед ним – майже 1,5 млрд грн.

За даними агентства "Інтерфакс-Україна", йдеться про суму до 1,36 млрд грн "Укртелеком" – найбільший оператор фіксованого зв'язку в Україні, значну частину його клієнтів складають держоргани, навчальні, адміністративні та медичні установи, аварійні служби. ФДМ України за підсумками оголошеного восени-2010 конкурсу на початку 2011 року продав 92,79% акцій "Укртелекому" українській "дочці" австрійської EPIC - ТОВ "ЄСУ" - за 10 млрд 575,1 млн грн. Група "СКМ" українського бізнесмена Ріната Ахметова придбала "ЄСУ" у 2013 році.

По материалам: Інтерфакс-Україна





Просмотров: 402
Другие новости