Компании

все компании

Акції холдингу VEON підскочили більш ніж на 20%

2 листопада 2022 року, 13:28
Акції телекомунікаційного холдингу VEON вранці в середу підскочили більш ніж на 20% на новинах, що холдинг оголосив про початок проведення конкурентного продажу ПАТ "Вимпелком" (VEON належить 100% російського телеком-оператора).

На "Московській біржі" акції VEON до 9:36 кв. зросли до 27,1 рубля (+20,2%), обсяг торгів перевищив 9,125 млн рублів. Як випливає з повідомлення, VEON в даний час вивчає варіанти досягнення оптимального результату для всіх зацікавлених сторін.

Інформація про потенційних покупців та інші подробиці у повідомленні не наводяться. Чутки про можливий продаж російської "дочки" з'являлися останні кілька років.

Востаннє ЗМІ повідомляли про це на початку жовтня цього року: тоді джерела "Известий" писали, що таке питання лише обговорювалося, але жодних конкретних дій VEON не робив. Крім продажу різним російським структурам, можлива передача активу заслуговує на довіру російської компанії з фіксацією права зворотного викупу протягом певного терміну.

За даними VEON, за II квартал 2022 року на Росію припадало більше половини виручки холдингу, тобто трохи більше $1 млрд. За кількістю мобільних абонентів (47 млн) "Вимпелком" у периметрі VEON поступався лише пакистанським активам (75,5 млн передплатників).

теги: VEON, акція



Просмотров: 255
Другие новости