Компании

все компании

ВВП Гонконгу впав на 4,5%

31 жовтня 2022 року, 17:02
Обсяг економіки Гонконгу у третьому кварталі впав на 4,5% щодо аналогічного періоду минулого року, свідчать попередні дані статистичного управління.

Тим часом аналітики очікували на підвищення на 0,7%, повідомляє Trading Economics. У другому кварталі ВВП країни знизився на 1,3%, у першому кварталі – на 3,9%. Скорочення в липні-вересні було зумовлене насамперед погіршенням зовнішньоторговельного балансу через зниження попиту на зарубіжних ринках.

Експорт товарів впав на 15,5%, послуг – на 3,5%. "Погіршення зовнішнього середовища і збої в транскордонних наземних вантажопотоках, що продовжуються, завдали серйозного удару по експорту Гонконгу, - йдеться в заяві статуправління. - Посилення фінансових умов, викликане агресивним підвищенням відсоткових ставок великими центральними банками, сильно позначилося на внутрішньому попиті". Споживчі витрати минулого кварталу не змінилися, тоді як держвитрати зросли на 4,3%.

ВВП Гонконгу у третьому кварталі щодо попередніх трьох місяців зменшився на 2,6%. Експерти прогнозували зростання на 2%. У другому кварталі цей показник збільшився на 1%, у першому кварталі - знизився на 2,9%.




Просмотров: 310
Другие новости