Компании

все компании

Фондові індекси США можуть завершити жовтень рекордним зростанням за десятиліття

31 жовтня 2022 року, 17:17
Американські фондові індекси опускаються на початку торгів у понеділок, але можуть завершити жовтень рекордним зростанням за десятиліття.

Індекс Dow Jones Industrial Average з початку місяця до закриття торгів у п'ятницю підскочив на 14,4%. Індикатор може зафіксувати максимальне місячне зростання з січня 1976 року та найкращий жовтень у своїй історії. Увага учасників ринку спрямована на листопадове засідання Федеральної резервної системи (ФРС) США. Засідання пройде 1-2 листопада, і, на думку більшості аналітиків, Федрезерв знову підвищить ключову процентну ставку на 75 базисних пунктів до 3,75-4% річних.

Після цього, як очікується, американський ЦБ може сповільнити темпи зростання ставки. "Минулого тижня була маса приводів для великого розпродажу акцій, включаючи слабку звітність ІТ-гігантів, дані про прискорення зростання індексу PCE, основного індикатора інфляції для Федрезерва, і нові локдауни в Китаї, - зазначив голова відділу досліджень у Fundstrat Том Лі. - Однак індекс S&P 500 зріс за тиждень на 4%, а за два тижні зростання становило 12%". Близько половини компаній з індексу S&P 500 вже відзвітували за третій квартал, і в середньому вони зафіксували зростання квартального прибутку на 2,2%, що є найгіршою динамікою з третього кварталу 2020 року, коли показник звалився на 5,7%, зазначив старший аналітик FactSet Джон Баттерс. Тим не менш, 71% з компаній, що вже звітували, перевищили прогнози ринку за показником прибутку на акцію, а 68% - за виручкою.

Котирування паперів китайських виробників електромобілів XPeng (SPB: XPEV) Inc. та Li Auto (SPB: LI) Inc. у США знижуються на 5,2% та 3,8% відповідно, опустившись до рекордного мінімуму через слабкі статдані Китаю. Як стало відомо у понеділок, індекс менеджерів із закупівель (PMI) у переробній промисловості Китаю в жовтні опустився до мінімальних з липня 49,2 пункту з 50,1 пункту місяцем раніше. Експерти в середньому очікували на його зниження до 50 пунктів. Тим часом PMI сфери послуг у Китаї в жовтні впав до 48,7 пунктів, опустившись нижче 50 пунктів вперше з травня.

Акції Emerson Electric (SPB: EMR) дорожчають на 0,1%. Інжинірингова компанія у четвертому кварталі 2022 фінансового року збільшила чистий прибуток на 10%, при цьому скоригований показник та виручка перевершили прогноз. Також фірма підтвердила угоду щодо продажу мажоритарної частки підрозділу технологій для опалення, вентиляції та кондиціювання інвестиційної компанії Blackstone Inc. за $9,5 млрд.

Вартість паперів XPO Logistics (SPB: XPO) зростає на 2%. Транспортно-логістична компанія зафіксувала зниження виручки за підсумками третього кварталу, але збільшила чистий прибуток від операцій, що продовжуються. Ринкова вартість Global Payments (SPB: GPN) знижується на 7,5%.

Американська фінтехкомпанія збільшила виручку в минулому кварталі, що стало несподіванкою для аналітиків, а її скоригований прибуток збільшився на 14%, збігшись із прогнозами експертів. Капіталізація Align Technology (SPB: ALGN) Inc. зросла на 5%. Виробник медичного обладнання у понеділок оголосив про запуск програми прискореного викупу акцій на суму $200 млн. З початку року акції компанії подешевшали на 71,3%, демонструючи найгіршу динаміку серед усіх компаній в індексі S&P 500.

Індекс Dow Jones Industrial Average до 16:48 КВ опустився на 159,12 пунктів (-0,48%) і склав 32702,68 пунктів. Лідером падіння серед компонентів індексу є папери Boeing Co. (SPB: BA) (-2,5%), максимальне зростання демонструють акції Chevron Corp. (SPB: CVX) (+1,5%). Standard & Poor's 500 знизився на 28,47 пунктів (-0,73%) - до 3872,59 пунктів. Nasdaq Composite впав на 122,84 пункту (-1,11%) і становив 10979,61 пункту.




Просмотров: 399
Другие новости