Компании

все компании

Страховик "Ультра Альянс" підтвердив свій рейтинг

26 жовтня 2022 року, 14:44
Національне рейтингове агентство "Рюрік" підтвердило ПрАТ "СК "Ультра Альянс" (раніше СК "Ультра" Київ) довгостроковий кредитний рейтинг позичальника на рівні uaAА інвестиційної категорії з прогнозом "в "розвитку" та рейтинг фінансової надійності (стійкості) страховика на рівні uainsАА - інвестиційної категорії.

Як повідомляється на сайті РА, також підтверджено рейтинг фінансової надійності (стійкості) страховика на рівні uainsАА – інвестиційної категорії. Для визначення рейтингів використовувалася надана страховиком інформація та фінансова звітність з 1 січня 2018 р. по 1 липня 2022 р. включно, а також публічна інформація та власні бази даних. До позитивних факторів РА, достатній запас платоспроможності страховика, який майже вчетверо перевищував нормативне значення.

Достатній рівень фінансової автономії компанії, станом на 1 липня 2022 року рівень покриття активів та страхових резервів власним капіталом становив 46% та 137% відповідно. Достатній рівень ліквідності – 318% при рекомендованому мінімумі 60%. До негативних факторів віднесено невисоку диверсифікацію страхового портфеля компанії за видами страхування.

За результатами 6 міс. 2022 року на три найбільші види страхування припадало близько 72% страхових платежів, що свідчить про високу залежність компанії від ключових напрямів страхової діяльності. Як повідомлялося, СК "Ультра" надає страхові послуги з 2004 року, має 17 ліцензій на обов'язкові та добровільні види страхування.




Просмотров: 236
Другие новости