Компании

все компании

"Кернел" переніс публікацію звітності на 10 листопада

26 жовтня 2022 року, 16:32
Агропромислова група "Кернел", найбільший виробник олії в Україні, оприлюднить консолідований звіт за 2022 фінансовий рік (ФГ, липень-2021 – червень-2022) 10 листопада замість раніше призначеної дати 28 жовтня.

Як зазначається у повідомленні холдингу на Варшавській фондовій біржі в середу, перенесення викликане збиранням додаткової інформації про наслідки російської агресії в Україні.

Уточнюється, що в день публікації звіту керівництво "Кернела" не проводитиме звичайну телефонну конференцію, оскільки "ніяка інформація на додаток до оприлюдненої у звіті не повинна бути надана під час такої конференції".

"Керівництво не має наміру давати будь-які рекомендації або прогнози щодо майбутньої діяльності компанії, враховуючи невизначеність, що панує в Україні через російське вторгнення. Компанія повернеться до звичайної практики організації щоквартальних дзвінків після скасування військового стану в Україні", - наголосив агрохолдинг у біржовому повідомленні.

Крім того, група компаній продовжуватиме аналізувати наслідки російської агресії в Україні та інформуватиме всі зацікавлені в діяльності компанії сторони про оновлення та зміни в роботі "Кернела".

"Кернел" до війни займав перше місце у світі з виробництва соняшникової олії (близько 7% світового виробництва) та її експорту (близько 12%), а також був найбільшим виробником та продавцем бутильованої соняшникової олії в Україні.

Крім того, компанія займалася вирощуванням іншої агропродукції та її реалізацією. Найбільшим співвласником "Кернела" через Namsen Ltd. є український бізнесмен Андрій Веревський із часткою 39,3%. Агрохолдинг у 2021 фінансовому році (ФГ, липень-2020 – червень-2021), збільшив чистий прибуток у 4,3 раза порівняно з 2020 ФГ – до $513 млн, його EBITDA зросла у 2,1 разу – до $929 млн, виручка – на 38%, до $5,65 млрд.




Просмотров: 569
Другие новости