Компании

все компании

Шість суховантажних суден з продовольством залишили українські порти

24 жовтня 2022 року, 11:26
Українські порти в неділю залишили шість суховантажів із продовольством, отримавши дозвіл від спільного координаційного центру (СКЦ).

"23 жовтня українські порти залишили шість суден, вони перевозять загалом 125 300 тонн зерна та іншої продукції АПК у рамках чорноморської зернової ініціативи", - зазначено у повідомленні СКЦ.

Три судна: Valerio (25 тис.тонн кукурудзи), Torc (12,6 тис.тонн соняшникової олії) та Iman Bahram Mammadzedah (6,2 тис.тонн соняшникової олії) відпливли до Туреччини. Суховантаж Lady Litel доставить до Іспанії 17, 8 тис. тонн кукурудзи, 8 тис. тонн пшениці та 6,3 тис. тонн ячменю, судно Magpie S перевезе до Італії 8,4 тис. тонн соєвих бобів.

Крім цього, зафрахтоване Всесвітньою продовольчою програмою ООН судно Pangeo перевозить 40 тис. тонн пшениці, призначеної для Ємену (30 тис. тонн) та Афганістану (10 тис. тонн).

У СКЦ уточнили, що "зерно, що надійшло до пункту призначення, може пройти переробку і потім бути переправлене до інших країн". "Станом на 23 жовтня загальний тоннаж зерна та іншої агропродукції, експортованих з трьох українських портів, становить 8 514 537 тонн.

Усього на даний момент було дозволено рух 765 суден – 386 на прибуття в українські порти та 379 – на вихід із них", - йдеться у повідомленні СКЦ. У Стамбулі 22 липня за участю ООН, України, Туреччини та Росії відбулося підписання документа щодо створення коридору для вивезення зерна з трьох українських портів – Чорноморська, Одеси та Південного.




Просмотров: 244
Другие новости