Компании

все компании

Pfizer розраховує продавати вакцину від коронавірусу за ціною від $110 до $130

23 жовтня 2022 року, 14:22
Американська фармацевтична компанія Pfizer Inc. розраховує продавати вакцину від коронавірусу, яку вона розробила у співпраці з BioNTech SE за ціною від $110 до $130 за дозу для дорослих.

Pfizer поки веде переговори з американськими медичними страховими компаніями і очікує, що вони завершаться на домовленості про вказаний вище ціновий діапазон, заявила офіційний представник компанії Анжела Лукін виданню The Wall Street Journal.

Вона додала, що компанія планує продавати вакцини через дистриб'юторів, як і у випадку з іншими медичними препаратами. При цьому Pfizer пакуватиме і збуватиме вакцину по одній дозі, а не по кілька, як це було під час пандемії.

Лукін також зазначила, що компанія зможе почати продавати вакцини не раніше за початок наступного року. Це багато в чому залежить від того, коли закінчаться чинні контракти з урядом США і коли будуть реалізовані всі вже вироблені дози.

Pfizer вважає, що більшості клієнтів не доведеться платити додаткові гроші за вакцинацію, оскільки вона входитиме до пакету їх медичної страховки нарівні зі щепленням проти грипу.

Американці зараз можуть вакцинуватися від коронавірусу безкоштовно за федеральною програмою. Уряд у рамках першого контракту з Pfizer на 100 млн доз заплатив по $19,50 за дозу, нагадує WSJ. Згідно з умовами останнього контракту, про який було оголошено цього літа, ціна піднялася до $30,50 за дозу.

Американський уряд раніше заявляв, що після завершення пандемії вакцини від COVID-19 реалізовуватимуться на комерційній основі, як і інші медичні препарати.

По материалам: The Wall Street Journal





Просмотров: 455
Другие новости