Компании

все компании

Amazon вперше перевозитиме товари літаками Airbus у співпраці з Hawaiian Air

22 жовтня 2022 року, 17:24
Найбільший у світі інтернет-рітейлер Amazon.com Inc. вперше відправлятиме свої вантажі літаками компанії Airbus SE у співпраці з авіаперевізником Hawaiian Air, що належить Hawaiian Holdings Inc.

Усього Amazon візьме в лізинг 10 літаків Airbus A330 у Altavair LP, йдеться в повідомленні компанії. Літаки, які спочатку є пасажирськими, будуть переобладнані на вантажні. Ними керуватимуть пілоти Hawaiian.

Перші постачання очікуються наприкінці 2023 року.

Таким чином Amazon має намір скоротити свою залежність від авіалайнерів Boeing Co., яких у її флоті налічується понад 110. Компанія має намір почати замінювати наявні в її розпорядженні Boeing, в основному 767 моделі, на літаки Airbus протягом 1,5 років після отримання першої. партія літаків європейського виробника.

Hawaiian була одним із шести претендентів на укладення контракту з Amazon, зазначила віце-президент Amazon Global Air Сара Роадс. Авіакомпанія управляє 13 пасажирськими літаками Airbus A330.

Тим часом Amazon обрала A330, оскільки ці літаки легше переробити на пасажирські, ніж Boeing 767, додала Роадс. У той же час, незважаючи на те, що A330 більше за розміром, ніж 767, Amazon не буде використовувати їх для перевезення вантажів інших компаній.

Amazon іноді перевозить також посилки U.S. Postal Service на наявних у неї літаках.




Просмотров: 350
Другие новости