Компании

все компании

Toyota почне скорочувати співробітників петербурзького заводу

20 жовтня 2022 року, 14:14
ТОВ "Тойота Мотор" (російський підрозділ автоконцерну Toyota Motor Corporation) почне скорочувати співробітників петербурзького заводу у листопаді-грудні.

"На заводі Toyota у листопаді-грудні планується проведення організаційно-штатних заходів. Співробітники, які звільняються за згодою сторін, отримають значні компенсаційні виплати і збережуть ДМС протягом року після звільнення", - написав віце-губернатор Петербурга Валерій Москаленко у своєму телеграмі. канал.

Наголошується, що роботодавець планує також компенсувати витрати на навчання чи перенавчання працівників. Наприкінці вересня з посиланням на прес-службу Мінпромторгу РФ повідомлялося, що ТОВ Тойота Мотор повністю припиняє виробництво автомобілів на своєму заводі в Петербурзі.

Має намір зберегти післяпродажне обслуговування автомобілів марок Toyota та Lexus та підтримку дилерської мережі. Загальна кількість співробітників ТОВ "Тойота Мотор", за оцінкою компанії, на вересень поточного року становила 2,35 тис. осіб.

Пізніше Toyota поширила прес-реліз про згортання операцій у РФ, у якому повідомила, що "після шести місяців простою компанія не бачить реалістичної можливості для відновлення виробництва у майбутньому". За даними Асоціації європейського бізнесу (АЄБ), продажі Toyota в РФ у січні-серпні 2022 р. впали в 3,6 раза, до 20,856 тис. шт. Частка ринку скоротилася на 2,1 в.п. до 5,1%.




Просмотров: 355
Другие новости