Компании

все компании

Сі Цзіньпін заявив про прискорення розвитку армії Китаю

17 жовтня 2022 року, 10:40
Голова КНР Сі Цзіньпін у ході виступу на з'їзді Комуністичної партії Китаю (КПК), що відкрився в неділю ХХ, заявив про прагнення в швидшому темпі розвивати Збройні сили КНР.

"Ми працюватимемо швидше, щоб модернізувати військову теорію, підготовку військовослужбовців та озброєння. Ми наростимо стратегічний військовий потенціал", - наводить слова голови КНР Associated Press (AP).

Також він пообіцяв, що КПК докладе більше сил для технологічного розвитку країни та для зміцнення продовольчої безпеки та каналів постачання товарів для промисловості. Він зазначив, що Китай досягне технологічної "самодостатності та потужності" за рахунок розвитку освітньої системи та запрошення іноземних експертів. Сі Цзіньпін також говорив і про плани запуску "значних національних проектів", але не уточнив, про які проекти йдеться. Крім того, Сі Цзіньпін назвав успіхом політику "нульової толерантності" до COVID-19.

При цьому, зазначає AP, він не пояснив, чи влада змінюватиме підхід у боротьбі з коронавірусом. Раніше повідомлялося, що ХХ з'їзд обере Центральний комітет, який у свою чергу затвердить членів Політбюро та його Постійного комітету, а також список членів Центральної комісії КПК із перевірки дисципліни.

 Генеральний секретар ЦК КПК Сі Цзіньпін, як очікується, буде переобраний на цій посаді на третій термін. Це відкриє шлях для переобрання його на посаді голови КНР на сесії Всекитайських зборів народних представників (ВСНП) у 2023 році. Він обіймає посаду глави держави з 2013 року, а у 2018 році на сесії ВСНП було прийнято поправки до конституції про відміну обмеження повноважень голови КНР двома термінами. Статутом КПК обмеження термінів для зайняття вищого партійного посту не передбачено.

По материалам: Associated Press





Просмотров: 662
Другие новости