Компании

все компании

Італійський музей подав до суду на французького модельєра за використання картини "Народження Венери" без дозволу

17 жовтня 2022 року, 09:21
Музей Уффіці в італійській Флоренції подав до суду на французького модельєра Жан-Поля Готьє за неузгоджене використання елементів із культової картини італійського художника Сандро Боттічеллі "Народження Венери".

"Модний будинок використав зображення твору мистецтва, що зберігається в музеї, для виготовлення одягу, фото якого вони опублікували на своєму сайті та соціальних мережах", - пояснили представники музею.

На опублікованих фотографіях, зокрема, можна побачити шарф за 150 євро під назвою "Народження Венери", на якому зображена Венера, що виходить з води і прикриває свою наготу довгим світлим волоссям.

"Готє зробив це без дозволу і заплатить відповідний штраф, як це вимагає закон", - зазначили вони.

В Уффіці заявили, що ухвалили таке рішення після того, як Готьє проігнорував листа, надісланого керівництвом музею ще у квітні. Керівництво музею очікувало, що в модному будинку відмовляться від одягу з принтом картини, або домовляться з ними про комерційну угоду.

Галерея Уффици одна із найвідоміших музеїв світу завдяки величезної кількості унікальних творів мистецтва, які у ній, більшість яких належить до періоду Епохи Відродження. Серед них - дві культові картини Сандро Боттічеллі "Народження Венери" та "Весна".




Просмотров: 290
Другие новости