Компании

все компании

Українські порти залишили сім суден із майже 56 тис. тонн продовольства

11 жовтня 2022 року, 13:45
Українські порти в понеділок залишили сім суден із майже 56 тис. тонн продовольства, отримавши дозвіл від спільного координаційного центру (СКЦ).

"10 жовтня сім суден залишили українські порти, вони перевозять загалом 55 750 тонн зерна та іншої продукції АПК у рамках чорноморської зернової ініціативи", - йдеться у повідомленні СКЦ.

П'ять суховантажів - Basel Athena (19 тис. тонн пшениці), Taj (10,5 тис. тонн кукурудзи), Islander A (7,2 тис. тонн пшениці), Blue Shark (3,4 тис. тонн соєвих бобів) та Jaguar (2,5 тис. тонн продовольства) відпливли до Туреччини.

Крім того, судно Mehmet Bey доставить до Єгипту 7,6 тис. тонн соєвих бобів. Судно Ekmen Trans вирушило до Ізраїлю із 5,5 тис. тонн ріпакового шроту.
У СКЦ уточнили, що "зерно, що надійшло до пункту призначення, може пройти переробку і потім бути переправлене в інші країни".

"Станом на 10 жовтня загальний тоннаж зерна та іншої агропродукції, експортованих з трьох українських портів, становить 6 868 748 тонн. Усього на даний момент було дозволено рух 629 суден – 320 на прибуття в українські порти та 309 – на вихід із них", - Наголошується в повідомленні.

У Стамбулі 22 липня за участю ООН, Росії, Туреччини та України відбулося підписання документа щодо створення коридору для вивезення зерна з трьох українських портів – "Чорноморськ", "Одеса" та "Південний".




Просмотров: 295
Другие новости