Компании

все компании

Чергові сім суден вийшли із українських портів для країн Африки, Азії та Європи

11 жовтня 2022 року, 17:49
Чергові сім суден із 177,5 тис. тонн агропродукції вийшли у вівторок із українських портів "Одеса", "Південний" та "Чорноморськ" для країн Африки, Азії та Європи, повідомляє Міністерство інфраструктури України.

"Зокрема серед суден, що вийшли з українських портів балкер Sea Pearl J, який доставить 30 тис. тонн пшениці до Тунісу", - зазначило відомство на своїй сторінці у Facebook.
Воно уточнило, що п'ять суден було відправлено з порту "Чорноморськ": Hazar S, Sea Pearl J, Ince Evrenye, Milina, Magnum Power, тоді як з Одеси та Південного вийшли Lucky Trader та Erdek відповідно.

Загалом з моменту виходу першого судна з українським продовольством експортовано 7 млн. тонн агропродукції, а кількість суден із продовольством досягла 316, спрямованих до країн Азії, Європи та Африки.

Як повідомлялося, у Стамбулі 22 липня за участю ООН, України, Туреччини та Росії було підписано два документи про створення спочатку терміном на 120 днів коридору для вивезення агропродукції з трьох українських портів: "Чорноморська", Одеси та "Південного". Україна ставила за мету вийти на експорт 3 млн тонн агропродукції на місяць у рамках ініціативи.




Просмотров: 354
Другие новости