Компании

все компании

МВФ схвалив екстрену фінансову підтримку України у розмірі $1,3 млрд

9 жовтня 2022 року, 16:13
Виконавча рада Міжнародного валютного фонду (МВФ) схвалила екстрену фінансову підтримку України у розмірі $1,3 млрд у рамках нового "вікна продовольчого шоку" Інструменту швидкого фінансування (Rapid Financing Instrumen, RFI) для задоволення невідкладних потреб України у платіжному балансі.

"За понад сім місяців після початку російського вторгнення в Україну гуманітарні та економічні втрати залишаються величезними, що призводить до великих і термінових потреб у фіскальному та зовнішньому фінансуванні", – йдеться у повідомленні МВФ на його сайті в ніч на суботу.

МВФ вказує, що масштаби та інтенсивність війни Росії проти України, що почалася понад сім місяців тому, завдали величезних людських страждань та економічних збитків. В умовах масового переміщення населення та руйнування житла та основної інфраструктури реальний ВВП України, за прогнозами, скоротиться на 35% у 2022 році порівняно з 2021 роком, а потреби у фінансуванні залишаються дуже великими.

"Ця виплата в рамках RFI (еквівалентна 50% квоти України в МВФ) допоможе задовольнити нагальні потреби платіжного балансу, в тому числі через велике скорочення експорту зернових, а також відіграє роль каталізатора для подальшої фінансової підтримки з боку кредиторів та донорів України", – наголосив Фонд.

МВФ зазначив, що офіційні органи України заслуговують на велику похвалу за те, що зберегли значною мірою макрофінансову стабільність у цих надзвичайно складних обставинах і запросили моніторинг програми за участю ради директорів, щоб зміцнити свою прихильність до політики та додатково активізувати підтримку донорів.




Просмотров: 307
Другие новости