Компании

все компании

Ціни на нафту слабко змінюються, Brent - $94,22 за барель

7 жовтня 2022 року, 12:10
Ціни на нафту слабо змінюються у п'ятницю вранці після зростання протягом чотирьох сесій поспіль на рішенні ОПЕК+ скоротити видобуток на 2 млн б/д.

Вартість грудневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:10 кск у п'ятницю становить $94,22 за барель, що на $0,2 (0,21%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії.

За підсумками торгів у четвер ці контракти подорожчали на $1,05 (1,1%), до $94,42 за барель. Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на листопад на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася на цей час на $0,19 (0,21%), до $88,24 за барель.

До закриття ринку у четвер вартість цих контрактів збільшилася на $0,69 (0,8%), до $88,45 за барель. Brent напередодні оновила максимум за місяць, WTI - доросла до максимуму з 14 вересня, згідно з даними Dow Jones Market Data. Обидва сорти можуть завершити тиждень підйомом на 11%. Нафтові котирування зростають з понеділка спочатку на очікуваннях рішення ОПЕК+, а потім на самому рішенні.

Міністри країн ОПЕК+ у середу схвалили скорочення квоти на видобуток нафти у листопаді на 2 млн б/д щодо вересня. Це максимальне зниження від початку пандемії коронавірусу. Проте реальне скорочення видобутку виявиться меншим за заявлене - на 1-1,1 млн б/д, заявив міністр нафти Саудівської Аравії, пояснивши, що в деяких країнах альянсу реальний видобуток за фактом нижчим за квоту.

У той же час, подальше скорочення видобутку може прискорити прийняття стелі цін для російської нафти західними країнами, вважають аналітики.

теги: Brent, нафта



Просмотров: 271
Другие новости