Компании

все компании

Ціни на нафту помірно знижуються у четвер

6 жовтня 2022 року, 17:45
Ціни на нафту помірно знижуються у четвер після суттєвого підйому на день раніше, викликаного рішенням ОПЕК+ скоротити квоти на видобуток.

Грудневі ф'ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures до 14:48 кв подешевшали на $0,38 (0,41%) – до $92,99 за барель. Котирування ф'ючерсів на WTI на листопад на електронних торгах на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) до вказаного часу знизилися на $0,45 (0,51%) – до $87,31 за барель.

У середу Brent зросла в ціні на 1,7%, WTI - на 1,4% після рішення міністрів країн ОПЕК+ скоротити квоти на видобуток нафти у листопаді на 2 млн. барелів на добу щодо вересня. Це максимальне зниження від початку пандемії коронавірусу. Котирування Brent перевищать позначку $100 за барель до Різдва, вважає старший віце-президент Rystad Energy Oil Market Хорхе Леон.

Аналітики компанії вважають, що ОПЕК+ реально знизить видобуток на 1,2 млн б/д, оскільки 14 із 23 країн, що входять до альянсу (на них припадає 39% видобутку), видобувають менше нафти, ніж потрібно. У опублікованій у середу заяві Білого дому йдеться, що президент США Джо Байден "розчарований короткозорим рішенням ОПЕК+ скоротити видобуток".

Тим часом, представник Білого дому Карін Жан-П'єр на брифінгу зазначила, що, на думку Вашингтона, такий крок ОПЕК+ означає, що організація "вивірила свою позицію з Росією". "Це зменшення квот трохи не поєднується з тим, що світові запаси нафти вже опустилися досить низько і загалом продовжують знижуватись", - написали аналітики американського банку Morgan Stanley.

Учасники ринку оцінюють дані про запаси палива. Як стало відомо в середу, комерційні запаси нафти в США минулого тижня зменшилися на 1,36 млн. барелів, тоді як аналітики прогнозували зростання на 1,8 млн. барелів. Товарні запаси бензину знизилися на 4,73 млн. барелів, запаси дистилятів - на 3,44 млн. барелів. Експерти очікували зменшення запасів бензину на 1,1 млн. барелів, дистилятів - на 1,5 млн. барелів.

теги: нафта



Просмотров: 304
Другие новости