Компании

все компании

Ракета Falcon 9 вивела на орбіту чергову партію з 52 міні-супутників - SpaceX

6 жовтня 2022 року, 10:56
Ракета-носій Falcon 9 у четвер за київським часом вивела на орбіту чергову партію з 52 міні-супутників для поповнення орбітального угрупування глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink, повідомила компанія-розробник SpaceX.

"Виведення на орбіту 52 супутників Starlink підтверджено", - йдеться у повідомленні. Запуск було здійснено з бази Космічних сил США Ванденберг у Каліфорнії в середу о 16:10 за Тихоокеанським узбережжям США (у четвер о 02:10 кв). Він став 64-м виведенням на орбіту групи інтернет-супутників з травня 2019 року в рамках проекту Starlink.

SpaceX запустила вже понад 3,5 тис інтернет-супутників Starlink. Частина вийшла з ладу чи зійшла з орбіти. Понад три тисячі апаратів залишаються на орбіті в робочому стані. Тим часом перший багаторазовий ступінь ракети-носія Falcon 9, який використовувався для запусків вже вп'яте, приблизно через дев'ять хвилин здійснив керовану вертикальну посадку на плавучу платформу-дрон Of Course I Still Love You, яка знаходилася в Тихому океані за кількасот км від основи.

У перспективі компанія SpaceX планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 тис. космічних апаратів даного типу (а згодом - з 30 тис.) для створення повномасштабної мережі, яка дозволить забезпечити мешканців Землі широкосмуговим доступом в інтернет у будь-якому куточку планети. Загальна сума інвестицій у реалізацію проекту оцінюється у $10 млрд.




Просмотров: 307
Другие новости