Компании

все компании

ЄС встановили стелю цін на російську нафту

5 жовтня 2022 року, 13:58
Комітет постійних представників (Coreper) країн Євросоюзу у середу погодив нові санкції проти РФ, повідомило головування Чехії у ЄС. Йдеться, зокрема, про заборону постачання високотехнологічної продукції в РФ, надання російським структурам послуг IT, інжинірингу, юриспруденції.

У повідомленні чеського головування йдеться, що санкції передбачають "заборону на транспортування морем російської нафти третім країнам за ціною, що перевищує ліміт, а також на супутні послуги".

Крім цього, узгоджений пакет санкцій включають заборону імпорту з Росії сталеливарної продукції, деревини, паперу, обладнання та побутової техніки, хімічних речовин, пластику, сигарет. Крім того, узгоджені нові фігуранти списків санкцій та критерії, що визначають обхід чинних санкцій.

Дія санкційного режиму має поширитися на Херсонську та Запорізьку області, згідно з указом Володимира Путіна, які увійшли до складу РФ. У головуванні Чехії нагадали, що настане письмова процедура, а санкції набудуть чинності після публікації ухвали в "Офіційному журналі" ЄС.

Напередодні видання Politico з посиланням на джерела повідомило, що постпреди держав-членів ЄС заздалегідь узгодили новий пакет санкцій щодо Росії, включаючи правову базу стелі цін на російську нафту. Рішення про фактичну ціну або ціновий діапазон майбутнього обмеження не було прийнято.

Ряд держав ЄС висловили стурбованість пропонованими заходами, особливо щодо частини, що стосується цін на нафту. Мальта, Греція та Кіпр, флот яких залучений до транспортування російської нафти, висловили занепокоєння тим, як обмеження щодо ціни нафти позначаться на перевезеннях. Для цих країн передбачено поступки, пояснило видання.




Просмотров: 238
Другие новости