Компании

все компании

Amazon.com зупиняє прийом співробітників у своєму основному підрозділі

5 жовтня 2022 року, 19:25
Найбільший у світі інтернет-рітейлер Amazon.com Inc. зупиняє прийом співробітників працювати у своєму основному роздрібному підрозділі остаточно поточного року. Таким чином, Amazon стала ще однією великою технологічною компанією, яка заморожує штат на тлі негативних економічних факторів, включаючи уповільнення темпів зростання роздрібного сегменту, зазначає The Wall Street Journal.

Представник Amazon заявив виданню, що компанія, як і раніше, має значну кількість відкритих вакансій. "У нас є багато різних підприємств, що знаходяться на різних етапах розвитку, і ми продовжуватимемо коригування нашої стратегії найму на кожному з цих підприємств", - сказав він. За словами джерела, знайомого з ситуацією, кандидати, що пройшли співбесіду до 15 жовтня, можуть отримати пропозицію про роботу в Amazon, але вони приступлять до виконання обов'язків не раніше наступного року.

Обмеження на залучення нових співробітників стосуються лише роздрібного підрозділу Amazon і не поширюється на інші частини компанії, такі як високоприбутковий "хмарний" бізнес Amazon Web Services або масштабні складські операції, де працюють сотні тисяч робітників.

Минулого місяця головний виконавчий директор Amazon Енді Джассі заявив, що компанія уповільнює темпи найму співробітників після того, як бум під час пандемії, можливо, призвів до надмірного розширення штату. У другому кварталі в компанії працювало близько 1,5 млн. осіб, що майже на 100 тис. менше, ніж у попередні три місяці.

Більшість цього скорочення припала на складський бізнес. Котирування акцій Amazon зросли на 4,5% за підсумками торгів у вівторок. З початку поточного року капіталізація компанії скоротилася на 27,4% (до $1,18 трлн), тоді як фондовий індекс Nasdaq Composite знизився на 28,6%.

По материалам: The Wall Street Journal





Просмотров: 383
Другие новости