Компании

все компании

Франція поставить Україні 20 бронеавтомобілів Bastion

4 жовтня 2022 року, 11:43
Франція поставить Україні 20 12,5-тонних бронеавтомобілів Bastion французької компанії Arquus групи компаній Volvo, повідомляє у понеділок французьке видання La Tribune з посиланням на власні джерела.

"Контракт укладається між французьким виробником, що належить шведській групі Volvo, та Міністерством збройних сил. "Бастіон" може перевозити до десяти солдатів (двоє + вісім пасажирів). Багато африканських армій оснащені "Бастіонами", виготовленими на заводі в Ліможі… вже понад десять років ", - йдеться у повідомленні.

При цьому, як пише видання, існує дві версії "Бастіонів": одна може бути оснащена 7,62-мм або 12,7-мм кулеметом і використовуватись як транспортний засіб або командний пункт, інша - у версії Patsas (на 5 солдатів) призначена для сил спеціального призначення (3x7,62 мм і 12,7мм на поворотній протитанковій ракетній установці), є легкою броньованою машиною з відкритим кузовом.

Як повідомляє Le Monde, міністр збройних сил Себастьєн Лекорню запропонував своєму українському колегі Олексію Резнікову створити за рахунок Франції фонд у розміні не менше EUR50 млн, за рахунок якого Київ міг би закуповувати військову техніку у французьких промисловців.

Крім того, за даними видання, Франція також готується поставити Україні від 6 до 12 додаткових гармат Caesar, взятих із замовлення, призначеного для Данії.
Зв'язавшись з Reuters після публікації статті в Le Monde, міністерство збройних сил Франції відзначило, що "Франція є надійним, заслуговує на довіру і прихильним прихильником України", але "подробиці цієї підтримки не призначені для розголошення".

Раніше Франція вже поставила Україні 18 "Цезарів" виробництва групи Nexter, взятих із резервів французької армії.




Просмотров: 262
Другие новости