Компании

все компании

Фондові індекси Європи активно підвищуються за ринками акцій США та АТР

4 жовтня 2022 року, 14:44
Ринки акцій країн Західної Європи активно підвищуються під час торгів у вівторок за американським фондовим ринком і біржами Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР).

Зведений індекс найбільших компаній регіону Stoxx Europe 600 на 11:18 кск зріс на 2,01% і склав 398,70 пункту.
Німецький індекс DAX піднявся на 2,25%, французький САС 40 – на 2,7%, британський FTSE 100 – на 1,46%. Італійський FTSE MIB та іспанський IBEX 35 набрали 2,46% та 2,02% відповідно.

Американські фондові індекси завершили впевненим зростанням першу торгову сесію четвертого кварталу, підйом Dow Jones Industrial Average став максимальним із лютого, склавши 2,7%.

Підтримку світовим ринкам надають надії на те, що песимістичні статистичні дані, що надходять, можуть змусити центробанки уповільнити темпи посилення грошово-кредитної політики, пише Trading Economics.

Статдані, опубліковані у понеділок, показали зниження індексу ділової активності у виробничому секторі США у вересні до мінімального рівня із травня 2020 року. Це було сприйнято ринком як сигнал того, що посилення політики Федеральною резервною системою (ФРС) починає пригнічувати економічну активність, зазначають експерти.

Індекс ISM Manufacturing опустився минулого місяця до 50,9 пунктів з 52,8 пунктів місяцем раніше, свідчать дані Інституту управління поставками (ISM). Аналітики в середньому очікували на його зниження до 52,2 пункту, за даними Trading Economics.

Акції Credit Suisse Group AG дорожчають на 4,5%, відновлюючись після падіння напередодні побоювання з приводу здатності швейцарського банку реструктурувати свій бізнес. При цьому глава Credit Suisse Ульріх Кернер заявив про стійкість фінансів банку.

Папери британської Legal & General Group додають у ціні 4,9%. Страхова компанія повідомила, що продовжуватиме підтримувати клієнтів пенсійних фондів, які постраждали у зв'язку з різким підйомом відсоткових ставок.

Лідерами зростання серед компонентів індексу Stoxx Europe 600 є акції британської мережі пекарень Greggs PLC, що зміцнюються на 9,3%. Також активно зростають папери швейцарського виробника вакуумного обладнання VAT Group AG (+6,9%) та французької ІТ-компанії Atos SE (+6,8%).




Просмотров: 247
Другие новости