Компании

все компании

Законтрактовані аптеки продовжують роботу за програмою реімбурсації в умовах окупації

2 жовтня 2022 року, 10:39
Законтрактовані Національною службою здоров'я України аптеки продовжують роботу за програмою реімбурсації "Доступні ліки" навіть за умов тимчасової окупації.

"Програма "Доступні ліки" працює і на окупованих територіях, і там, де продовжуються бойові дії. Наприклад, з 24 лютого аптеки Харківської області погасили понад 160 тис. рецептів на "доступні ліки", препарати отримали понад 45 тис. осіб. програмі реімбурсації аптеки області продовжували забезпечувати людей з інсулінозалежним діабетом – 6940 осіб отримали життєво необхідні препарати", - сказала вона в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами Гусак, на Донеччині препарати за програмою "Доступні ліки" отримали 5816 українців, інсуліни – 2526 осіб.

Водночас вона зазначила, що багато аптек в окупації не можуть вносити дані до електронної системи охорони здоров'я (ЕСЗ), тому приймають і паперові рецепти.
Голова НСЗУ наголосила, що ЕСЗ та динаміка виписки та погашення рецептів відображають процеси міграції – як люди повертаються додому до повністю деокупованих Київської області, Чернігівської та Сумської.

"Починаючи з травня відбулося зростання кількості виписаних та погашених рецептів, а у червні-липні – поновлення до показників довоєнного періоду", - сказала вона.

По материалам: Інтерфакс-Україна





Просмотров: 333
Другие новости