Компании

все компании

"L-Бетаргін" звинуватив конкурентів у несумлінній конкуренції

1 жовтня 2022 року, 15:38
ТОВ "Ворвартс Фарма", яке виступає дистриб'ютором та офіційним імпортером дієтичною добавкою "L-Бетаргін" звинуватило конкурентів – ТОВ "ПТФ Фармаком" та ТОВ "Аптека Гаєвського" в недобросовісній конкуренції.

Як повідомив Антимонопольний комітет України (АМКУ), "Ворвартс Фарма" звернулося до комітету у грудні 2021 року із заявою про те, що ТОВ "Виробничо-торгівельна фірма Фармаком" на замовлення ТОВ "Аптека Гаєвського" виробляє та реалізує в Україні дієтичну добавку "Бетагін" Плюс", яка за складом та назвою схожа на дієтичну добавку "L-Бетаргін".

АМКУ встановив, що препарати "L-Бетаргін" та "Бетагін Плюс" дійсно мають схожі позначення, схожі за складом, обидва містять підсолоджувачі та мають схожі рекомендації до споживання, тому є взаємозамінними товарами. В АМКУ зазначили, що "Ворвартс Фарма" реалізує "L-Бетаргін" в Україні з 2018 року, відповідачі – з 2021 року.

При цьому тільки ТОВ "Ворвартс Фарма" має виключне право на використання позначення "Бетаргін" трьома мовами. "АМКУ розпочав розгляд справи за ознаками порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції. Справа розпочата за фактом виробництва та розповсюдження копій продукції, права на використання якої має інший дистриб'ютор", - повідомив комітет.




Просмотров: 404
Другие новости