Компании

все компании

"Метінвест" та "Укртрансгаз" продовжують співпрацю для забезпечення потреб військових на передовій

29 вересня 2022 року, 11:26
Гірничо-металургійна група "Метінвест" Ріната Ахметова-Вадима Новинського та оператор сховищ газу країни "Укртрансгаз" у рамках спільного проекту продовжують співпрацю для забезпечення потреб військових на передовій.

Згідно з прес-релізом, останнім часом на різні ділянки фронту доставлено понад 60 турбопечок для працівників підприємств "Метінвесту", які зараз служать у лавах Збройних Сил України (ЗСУ).

При цьому зазначається, що пічки виготовлені за спільним проектом "Укртрансгазу" та "Метінвест-СМЦ", у рамках якого "Метінвест" надав понад 6 тис. тонн металопродукції. Прес-служба уточнює, що головна функція турбопечок – приготування їжі.

Для розпалювання такої печі не потрібно багато палива, але при цьому її конструкція забезпечує максимальну генерацію тепла і стабільний температурний режим. На сервісних підприємствах "Укртрансгазу" з металу "Метінвеста" виготовлено близько 130 турбопечок. Їх уже передали захисникам на фронт. Виробництво металовиробів для потреб українських військових продовжується.

Незабаром активізується робота з виготовлення "буржуйок", які взимку зігріватимуть бійців під час перебування в окопах та бліндажах, повідомляється у прес-релізі. Крім того, у рамках мілітарної ініціативи "Сталевий Фронт" Ріната Ахметова "Метінвест" продовжує поєднувати зусилля з різними бізнесами та організаціями для допомоги українській армії.

Зокрема, завдяки партнерству Львівського оборонного кластера та "Метінвест-СМЦ" вдалося забезпечити бронежилетами 80 тисяч воїнів та спеціалістів, які працюють у зоні бойових дій. Для цього компанія надала понад 500 тонн сталевих пластин. "Метінвест" є вертикально інтегрованою групою з видобувних та металургійних підприємств.

Його підприємства розташовані в Україні – у Донецькій, Луганській, Запорізькій та Дніпропетровській областях, у країнах Європи. Зокрема, у Болгарії знаходиться завод Promet Steel потужністю 500 тис. тонн металопрокату на рік, в Італії – Metinvest Trametal та Ferriera Valsider сумарною потужністю 1,2 млн тонн на рік. У Великій Британії компанії належить завод Spartan UK, який може випускати 200 тис. тонн сталевого прокату на рік.

 Основними акціонерами "Метінвесту" є група СКМ (71,25%) Ріната Ахметова та "Смарт-холдинг" (23,75%) Вадима Новинського, які спільно управляють компанією. АТ "Укртрансгаз" є оператором ПСГ України.




Просмотров: 625
Другие новости