Компании

все компании

Китайські фондові індекси завершили торги зниженням, решта ринків акцій держав АТР зросла

29 вересня 2022 року, 17:32
Китайські фондові індекси завершили торги в четвер зниженням, тоді як решта ринків акцій держав Азіатсько-Тихоокеанського регіону зросла.
 
Значення японського індексу Nikkei 225 до закриття ринку піднялося на 0,95%. Лідером зростання виступили акції фармацевтичної Eisai Co. Ltd. (+14,5%), виробника музичних інструментів Yamaha Corp. (+7%) та IT-компанії Rakuten Group Inc. (+6,1%). Тим часом акції рітейлера Nishimatsuya Chain Co. подешевшали на 8% після того, як компанія погіршила річний прогноз, пославшись на падіння ієни та високі витрати.

Китайський індекс Shanghai Composite знизився на 0,13%, гонконгський Hang Seng – на 0,5%. Найбільш значно у Гонконгу подешевшали акції девелоперських Country Garden Holdings Co. Ltd. (-11,6%) та Longfor Group Holdings Ltd. (-7,5%), а також виробника ПК Lenovo Group Ltd. (-7,1%).

Ціна акцій девелопера CIFI Holdings (Group) Co. впала на 16,3%, до мінімуму з моменту розміщення після повідомлення про те, що компанія зіткнулася з проблемами у фінансуванні своїх численних проектів у місті Тяньцзінь. До лідерів зростання котирувань на Гонконзькій фондовій біржі увійшли папери Alibaba Group Holding (SPB: BABA) Ltd. (+3%) та фармацевтичної CSPC Pharmaceutical Group Ltd. (+2%). Південнокорейський індекс Kospi збільшився на 0,1%.

Котирування паперів одного з найбільших у світі виробників чіпів та споживчої електроніки Samsung Electronics Co. зросли на 0,1%, автовиробника Hyundai Motor – на 1,1%. Австралійський індикатор S&P/ASX 200 додав 1,4%.

Акції найбільшої гірничодобувної компанії світу BHP подорожчали на 2,5%, вартість паперів іншого представника галузі Rio Tinto збільшилась на 1%.

Акції нафтогазової Santos Ltd. додали в ціні 2,3% після новини про те, що уряд Австралії підписав принципову угоду з експортерами газу щодо забезпечення внутрішнього ринку для того, щоб уникнути дефіциту на тлі високого попиту у світі.

Споживчі ціни в Австралії у серпні зросли на 6,8% у річному вираженні після підйому на 7% у липні, показали дані статистичного відомства країни. Уповільнення темпів інфляції пов'язане насамперед із нижчими темпами зростання цін на пальне – на 15% у серпні порівняно з 43,3% у липні.

Ціни на продукти харчування та напої піднялися на 9,3%. Статистичне бюро Австралії публікує місячні дані щодо інфляції вперше. Раніше відомство оприлюднило цю доповідь за квартал. Експерти пояснюють це тим, що інфляція в країні за останній рік сильно прискорилася і рідкісна публікація даних ускладнює прогнозування та ухвалення рішень політиками та банкірами. Дані щодо інфляції у третьому кварталі, як очікується, будуть опубліковані 26 жовтня.




Просмотров: 316
Другие новости