Компании

все компании

Оператори зв'язку "Казахтелеком" та AzerTelecom підписали меморандум про стратегічне партнерство

28 вересня 2022 року, 22:46
Провідні оператори зв'язку Казахстану та Азербайджану АТ "Казахтелеком" та AzerTelecom підписали меморандум про стратегічне партнерство щодо проекту прокладання волоконно-оптичної лінії зв'язку (ВОЛЗ) по дну Каспійського моря, повідомила прес-служба казахстанської компанії в середу.

Меморандум був підписаний у рамках щорічного міжнародного технологічного форуму Digital Bridge, що відбувся в Астані. "Документ передбачає стратегічне партнерство двох операторів у рамках проекту Транскаспійської волоконно-оптичної лінії зв'язку за маршрутом Казахстан-Азербайджан, який є частиною масштабного проекту "Цифровий шовковий шлях" (Digital Silk Way), що передбачає створення цифрового нового телекомунікаційного коридору між Європою та Азією за допомогою та Азербайджану", - йдеться у повідомленні.

Будівництво ВОЛЗ TransCaspian Fiber Optic (TCFO) стартувало у 2019 році. Навесні цього року прес-служба уряду Казахстану повідомила, що казахстанський оператор проекту прокладання ВОЛЗ на дні Каспію АТ "Транстелеком", визначений у рамках міжурядової угоди, буде замінено у зв'язку з "затягуванням реалізації досягнутих домовленостей".

Спочатку роботи планувалося завершити наприкінці 2021 року. Пізніше у "Транстелекомі" повідомляли, що "проект буде завершено у 2021-2022 роках". "Казахтелеком" займає домінуюче становище на місцевому ринку телекомунікацій. Компанії належить 51% акцій мобільного оператора Kcell, а також 100% ТОВ "Мобайл Телеком Сервіс".

Найбільшим акціонером "Казахтелекому" є держфонд "Самрук-Казина" (52,03%). AzerTelecom, що входить до складу NEQSOL Holding, є провідним оператором зв'язку в Азербайджані та забезпечує підключення країни до міжнародних мереж телекомунікацій.




Просмотров: 298
Другие новости