Компании

все компании

Фондові індекси найбільших держав АТР знижуються, Hang Seng упав до мінімуму за 13 років

28 вересня 2022 року, 10:28
Фондові індекси найбільших держав Азіатсько-Тихоокеанського регіону в середу демонструють суттєве зниження, при цьому значення гонконзького Hang Seng впало до мінімальної позначки за понад 13 років.

Інвестори побоюються, що агресивні заходи Федеральної резервної системи, спрямовані на заборону інфляції, можуть підштовхнути економіку США до рецесії, повідомляє Trading Economics. Американський індекс Standard & Poor's 500 на день раніше опустився до мінімуму цього року. Значення японського індексу Nikkei 225 до 8:32 кв зменшилося на 2%.

Лідером падіння виступають акції виробника скла Nippon Sheet Glass Co. (-6,3%), автомобільної Mitsubishi Motors Corp. (-5,9%), транспортної Kawasaki Kisen Kaisha Ltd. (-5,4%). Крім того, знижується вартість паперів інвестиційно-технологічної SoftBank Group (-2,8%), виробника приставок Nintendo (-2,3%), підприємств роздрібної торгівлі J. Front Retailing Co. (-4,7%) та Fast Retailing Co. (-4,6%).

Індекс випереджальних економічних показників у Японії в липні впав до мінімуму за 2,5 роки (з січня 2021 року) і становив 98,9 пунктів порівняно зі 100,3 пунктами за попередній місяць. Китайський індекс Shanghai Composite до 8:37 МСК знизився на 1,3%.

Гонконгський Hang Seng втратив 2,7%, при цьому зниження вартості показують акції всіх компаній, які входять до розрахунку індикатора. До лідерів зниження котирувань на Гонконзькій фондовій біржі входять папери девелоперів Country Garden Holdings Co. (-11,1%) та Longfor Group Holdings Ltd. (-5,4%), автовиробника Geely (-6,1%), виробника сонячних панелей Xinyi Solar Holdings Ltd. (-5,7%).

Акції інтернет-рітейлерів Alibaba Group подешевшали на 2,2% та JD.com - на 4,5%, інтернет-гіганта Tencent Holdings Ltd. – на 1,2%. Південнокорейський індекс Kospi до 8.33 МСК впав на 2,8%.

Котирування паперів одного з найбільших у світі виробників чіпів та споживчої електроніки Samsung Electronics Co. опустилися на 2,4%, автовиробника Hyundai Motor – на 4,3%.

Лідером підвищення є папери виробника мотоциклів та автомобільних запчастин KR Motors Co., ціна яких злетіла на 30%. Австралійський індикатор S&P/ASX 200 із відкриття ринку знизився на 0,8%.

Акції найбільшої гірничодобувної компанії світу BHP торгуються на рівні закриття попередньої сесії, тоді як вартість паперів іншого представника галузі Rio Tinto зменшилась на 0,6%. Капіталізація нафтової компанії Santos знизилася на 1,7%. Роздрібні продажі в Австралії в серпні, згідно з попередніми даними, зросли на 0,6% щодо попереднього місяця і досягли рекордних 34,88 млрд австралійських доларів ($22,3 млрд). Підвищення відзначалося за підсумками восьмого місяця поспіль. Аналітики очікували в середньому менш значного підйому – на 0,4%.

По материалам: https://open4business.com.ua





Просмотров: 273
Другие новости