Компании

все компании

"Стальканат" має намір залучити фінансування у вигляді кредиту до 1 млрд грн на 5 років

27 вересня 2022 року, 11:12
Акціонери ПрАТ "Виробниче об'єднання "Стальканат" (Одеса) мають намір залучити фінансування у вигляді кредиту або інших фінансових інструментів на суму, що не перевищує 1 млрд грн, терміном не більше 5 років.

Таке питання внесено до порядку денного позачергових загальних зборів акціонерів, призначених на 14 жовтня поточного року, які пройдуть дистанційно.

Рішення про проведення зборів ухвалила наглядова рада компанії 26 вересня поточного року. На зборах акціонери мають намір дати згоду на отримання суспільством кредитів/позик (прийняття/отримання грошових зобов'язань, іншого фінансування, коштів/зобов'язань), овердрафтів, гарантій, акредитивів та/або будь-яких інших банківських продуктів/послуг шляхом укладання відповідних договорів та додаткових угод до них.

При цьому сума фінансування, що залучається, не може перевищувати 1 млрд грн з терміном таких зобов'язань не більше 5 років, але не пізніше 1 вересня 2027 року. Крім цього, акціонери мають намір дати згоду на передачу в заставу/іпотеку майна товариства (нерухомого, рухомого) та/або укладення інших договорів на забезпечення виконання зобов'язань на суму не більше 1 млрд грн.

Як повідомлялося, загальні збори акціонерів, що відбулися 3 вересня 2021 року, прийняли рішення виділити зі складу ПрАТ "Стальканат-Силур" і створити нову компанію - ПрАТ "Стальканат" з передачею йому згідно з затвердженим розподільчим балансом частини майна, прав та обов'язків. Генеральний директор "Стальканат-Сілур" Сергій Лавриненко пояснював раніше агентству "Інтерфакс-Україна", що всі акції ПАТ "Стальканат", що створюється, розподіляються серед усіх акціонерів ПрАТ "Стальканат-Силур".

Акціонери домовилися виділити компанію "Стальканат", до якої буде переведено одеський проммайданчик. У свою чергу, збережеться також і ПрАТ "Стальканат-Сілур", на балансі якого буде "Силур", що знаходиться на тимчасово непідконтрольній території (Харцизьк Донецької області).

ПрАТ "ПО "Стальканат-Силур" (Одеса) раніше мало дві філії - в Одесі та в Харцизьку Донецької області на НКТ. Керівництво компанії 1 грудня 2016 року офіційно повідомило про зупинення філії компанії в Харцизьку - відповідне оголошення було опубліковано в газеті "Урядовий кур'єр" Пізніше керівництво ПрАТ "ПО "Стальканат-Силур" заявило про захоплення філії компанії в Харцизьку на НКТ, направило відповідну заяву до Національної поліції. За даними НДУ, на четвертий квартал 2021 року, у Давида Немировського (Україна) знаходиться 50,0001% акцій компанії, у Антона Міхаленка – 23,7%, у Едері Лірона (обидва – Ізраїль) – 23,1%. Статутний капітал "Стальканат-Силур" складає 26,083 млн. грн.

По материалам: Інтерфакс-Україна





Просмотров: 400
Другие новости