Компании

все компании

Руйнування трьох ниток газопроводу "Північний потік" безпрецедентні - заява оператора

27 вересня 2022 року, 11:45
Одночасне руйнування трьох ниток газопроводу в Балтійському морі є безпрецедентним, заявили в Nord Stream AG - операторі першого "Північного потоку".

"Руйнування, що сталися в один день одночасно на трьох нитках морських газопроводів системи "Північний потік", мають безпрецедентний характер.

Терміни відновлення працездатності газотранспортної інфраструктури поки що оцінити неможливо", - заявили в проектній компанії. У ніч із неділі на понеділок стався витік на одній із ниток магістралі "Північний потік 2".

Це сталося в данській ІЕЗ на південний схід від Борнхольма. Крім того, витік газу зафіксовано з обох ниток першого "Північного потоку" - у винятковій економічній зоні Данії на північний схід від о. Борнхольм.

Навколо зон витоків встановлені 5-мильні зони заборони для судноплавства.

Перший "Північний потік" потужністю 55 млрд. куб. м газу на рік на сьогодні зупинено у зв'язку з напрацюванням двигунами газоперекачувальних станцій міжремонтного пробігу, а також поломками компресорного обладнання, які неможливо усунути через санкції. "Північний потік 2" - аналогічної потужності - побудований та готовий до експлуатації, але не запрацював через санкційні обмеження.




Просмотров: 347
Другие новости