Компании

все компании

Фондові індекси АТР не демонструють єдиної динаміки, Hang Seng упав до мінімуму

27 вересня 2022 року, 10:28
Фондові індекси Азіатсько-Тихоокеанського регіону (АТР) не демонструють єдиної динаміки під час торгів у вівторок.

Ринки акцій перебувають під тиском на тлі побоювань щодо стійко високої інфляції та ризику того, що заходи центральних банків щодо її стримування можуть спровокувати рецесію у світовій економіці, пише MarketWatch.

Інвестори головним чином сфокусувалися на діях Федеральної резервної системи (ФРС) США, яка минулого тижня підвищила відсоткову ставку за федеральними кредитними коштами (federal funds rate) на 75 базисних пунктів, до діапазону 3-3,25% річних, що є максимальним рівнем з часів фінансової кризи 2008 року.

При цьому виходячи з оцінок ФРС, до кінця 2022 року ставка досягне 4,4% річних. Додатковий тиск на ринки акцій останніми днями чинить волатильність на валютних ринках. Крім того, учасники ринку готуються до початку нового сезону звітності, оскільки третій квартал поточного року добігає кінця.

Результати компаній дозволять їм краще зрозуміти, як бізнес справляється із високою інфляцією. Японський індекс Nikkei 225 до 8:26 мск додав 0,3%. У лідерах зростання серед компонентів індикатора є акції Hitachi Zosen Corp. (+4,1%), Konami Group Corp. (+4%) та Mitsui E&S Holdings Co. Ltd. (+2,8%). Китайський індекс Shanghai Composite до 8:33 за київським часом збільшився на 0,75%, тоді як гонконгський Hang Seng зменшився на 0,9%, при цьому раніше в ході торгів він опустився до мінімуму більш ніж за 11 років.

Сукупний прибуток великих китайських промислових підприємств знизився на 2,1% у січні-серпні 2022 року щодо того ж періоду роком раніше і склав 55,25 трлн юанів ($7,72 трлн), свідчать дані Державного статистичного управління (ДСУ) країни. Тим часом, Народний банк Китаю (НБК, ЦБ країни) прискорив вливання ліквідності у фінансову систему до кінця кварталу. Регулятор влив 175 млрд. юанів за рахунок операцій на відкритому ринку, йдеться в повідомленні НБК.

У лідерах падіння в Гонконгу знаходяться акції Link Real Estate Investment Trust (-4,1%), Shenzhou International Group Holdings Ltd. (-3,9%) та Budweiser Brewing Co. APAC Ltd. (-3,9%). Південнокорейський індекс Kospi до 8:37 за київським часом опустився на 1%. Акції одного з найбільших у світі виробників чіпів та споживчої електроніки Samsung Electronics Co. подорожчали на 0,1%, автовиробника Hyundai Motor – на 0,55%. Австралійський фондовий індекс S&P/ASX 200 зріс 0,25%. Папери гірничодобувної BHP Group подорожчали на 2,2%, Rio Tinto – на 2,6%.

По материалам: MarketWatch





Просмотров: 250
Другие новости