Компании

все компании

Узбекистан вважає затребуваною співпрацю зі США у форматі "С5+1"

26 вересня 2022 року, 15:15
Міністр закордонних справ Узбекистану Володимир Норов під час міністерської зустрічі країн Центральної Азії та США у форматі "С5+1" заявив про його затребуваність та озвучив ініціативи для підвищення ефективності співробітництва, повідомила в п'ятницю прес-служба узбецького МЗС.

"У своєму виступі голова делегації Узбекистану, міністр закордонних справ Володимир Норов наголосив на затребуваності "С5+1" і досягнуто значного прогресу щодо підвищення ефективності співробітництва в цьому форматі", - йдеться у повідомленні. За даними прес-служби, Норов озвучив ініціативи узбецької сторони в рамках "С5+1", у тому числі щодо впровадження в країнах Центральної Азії міжнародних стандартів у галузі сільського господарства та текстильної промисловості, розвитку альтернативних транспортних маршрутів, просування "зеленого порядку денного", забезпечення продовольчої безпеки.

У ході заходу керівники та представники зовнішньополітичних відомств Казахстану, Киргизії, Таджикистану, Туркменістану, Узбекистану та США обговорили актуальні питання взаємодії щодо взаємовигідних напрямків.

"Відбувся обмін думками щодо шляхів розширення торговельно-інвестиційної взаємодії у форматі "С5+1" з метою забезпечення сталого економічного розвитку Центральної Азії", - наголошується в повідомленні. Сторони досягли домовленості щодо продовження тісних зв'язків на високому та експертному рівнях у форматі "С5+1", а також вжиття конкретних заходів, орієнтованих на досягнення практичних результатів, додали в прес-службі.




Просмотров: 395
Другие новости