Компании

все компании

Mazda також розглядає можливість припинення виробництва автомобілів у РФ

26 вересня 2022 року, 10:14
Автоконцерн Mazda розглядає можливість припинення виробництва автомобілів у Росії, повідомила японська газета Nikkei.

Як зазначається у публікації, компанія вже призупинила виробництво в рамках спільного підприємства з групою "Соллерс Авто" у Владивостоці (ТОВ "Мазда Соллерс Мануфекчурінг Рус"). Нині вивчає можливість повного припинення виробничих операцій на РФ. "Рішення про припинення продажів або технічного обслуговування не прийнято", - зазначає Nikkei.

Причиною можливого припинення діяльності Mazda у РФ видання називає збої в ланцюжку поставок, що виникли після початку масштабного збройного вторгнення Росії до України. Тоді Mazda, як повідомлялося, призупинила постачання своєї продукції РФ.

За підсумками восьми місяців 2022 року продаж Mazda в РФ впав на 59,6%, до 7,695 тис. шт. на ринку за цей період впала на 0,7 в.п. до 1%. Раніше про припинення виробництва автомобілів у РФ офіційно оголосив автоконцерн Toyota, чиї потужності розташовувалися у Санкт-Петербурзі.

Компанія у своїй заяві зазначила, що за шість місяців вимушеного простою не змогла "виробити підхід, який дозволив би повернутися до повноцінної діяльності" та "не бачить можливості для відновлення виробництва (у РФ – ІФ-У) у найближчому майбутньому".

Джерело, близьке до влади Санкт-Петербурга, говорило "Комерсанту", що вони спільно з Toyota розглянуть варіант продажу активу, який буде законсервовано. Автовиробник у своїй заяві зазначав, що сфокусує бізнес у РФ на підтримці дилерської мережі, продовживши обслуговування російських клієнтів Toyota та Lexus.




Просмотров: 368
Другие новости