Компании

все компании

Іпотека в США продовжувала дорожчати

25 вересня 2022 року, 18:09
Ставки за довгостроковими іпотечними кредитами в США продовжили зростати минулого тижня на тлі підвищення прибутковості американських державних облігацій, свідчать дані іпотечної корпорації Freddie Mac.

Середня відсоткова ставка за 30-річною іпотекою збільшилася до 6,29% на тижні, що завершився 22 вересня, порівняно з 6,02% річних тижнем раніше та 2,88% рік тому.

"Ринок житла продовжує зазнавати труднощів на тлі чергового підвищення ставок по іпотеці цього тижня, що послідував за зростанням доходність 10-річних US Treasuries до максимуму з 2011 року, - зазначив головний економіст Freddie Mac Сем Хатер. - Через високі ставки ціни на будинки знижуються, а продажі падають".

Середня ставка за кредитами терміном на 15 років збільшилася на 23 базисні пункти, до 5,44%, а п'ятирічні кредити цього тижня видавалися в середньому під 4,97% (плюс 4 б.п. за тиждень).

Freddie Mac розраховує середні ставки на основі даних приблизно від 80 організацій, що надають іпотечні кредити по всій країні. Ставки не враховують потенційних комісій та інших виплат, пов'язаних з іпотекою.




Просмотров: 325
Другие новости