Компании

все компании

Брюссель реалізовує проект відвідування пацієнтами музеїв за рекомендаціями лікарів

25 вересня 2022 року, 15:40
Муніципалітет Брюсселя разом із столичною лікарнею ім. Брюгмана реалізує у тестовому режимі проект відвідування пацієнтами музеїв за рекомендаціями лікарів. Перші півроку вхідні квитки таких відвідувачів оплачує міська влада.

Пацієнти денного психіатричного стаціонару лікарні можуть отримати «музейний рецепт», якщо лікар вважатиме, що екскурсія такого роду вплине на психічний стан людини, яка проходить лікування.

«З появою коронавірусу ми ще краще зрозуміли, наскільки важливий психічний добробут. Проект має подвійну мету: сприяти доступу до культури для вразливої ​​категорії публіки та мати додатковий інструмент у рамках терапевтичного спостереження», - пояснює представник з культури брюссельської муніципальної ради Дельфін Уба.

У «музейному рецепті» вказується, який музей пацієнт хоче відвідати і скільки людей – членів сім'ї чи інших осіб – його супроводжуватиме. Лікар має офіційно підписати рецепт. Місто Брюссель оплачує вхідні квитки для пацієнта і до трьох осіб, які його супроводжують.




Просмотров: 366
Другие новости