Компании

все компании

Шмигаль провів зустріч із Шарлем Мішелем

22 вересня 2022 року, 13:13
Під час робочого візиту до Нью-Йорка 21 вересня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль обговорив актуальні питання двосторонньої співпраці з Президентом Європейської ради Шарлем Мішелем, повідомляє прес-служба уряду України.

Глава уряду подякував Європейському Союзу за організацію важливих заходів на полях 77-ї сесії Генеральної асамблеї ООН. "Негативні наслідки розв'язаної Росією війни в Україні відчув весь світ. Саме тому він має об'єднатися, щоб зупинити агресію Росії та змусити її залишити територію України", - наголосив Шмигаль.

Прем'єр-міністр України наголосив на важливості пошуку дієвих гарантій безпеки для України після завершення війни, щоб відбити бажання Росії розпочинати чергові криваві бойові дії. Зокрема, Шмигаль повідомив, що робоча група Єрмака-Расмуссена вже напрацювала та подала рекомендації щодо таких гарантій безпеки для України. Під час зустрічі глава уряду України висловив подяку ЄС за підтримку надання наступного траншу макрофінансової допомоги у розмірі 5 млрд євро.

За його словами, фінансова підтримка Євросоюзу разом із США та МВФ допомагає Україні утримувати макроекономічну стабільність та виконувати свої зобов'язання перед людьми. Прем'єр-міністр також наголосив на вірності України своїм зобов'язанням як надійного транзитера зерна. "Ви мали можливість у травні відвідати порти Одеси і ознайомитися з суднами із зерном, що очікують відправлення.

Сьогодні завдяки спільним зусиллям ці судна вже доставляють зерно до країн Азії, Африки та Європи", - зазначив Шмигаль і підкреслив, що слід продовжити роботу "зернових коридорів" для підтримки продовольчої безпеки у світі.

теги: Шмигаль



Просмотров: 279
Другие новости