Компании

все компании

Агрохолдинг KSG Agro розпочав експорт соняшникової олії до Польщі та Італії

22 вересня 2022 року, 11:11
Агрохолдинг KSG Agro розпочав експорт соняшникової олії до Польщі та Італії, також першу партію ріпаку у 2 тис. тонн відправлено до Словаччини, повідомляється у прес-релізі аграрної групи у четвер.

"Наразі склалися дуже хороші умови для агровиробників з експорту до ЄС – фактично відсутні податки (зокрема, ПДВ) та ввізне мито. Отже, якщо вирішити проблеми з транспортуванням, налагодити ефективну логістику, можна мати непогане джерело поповнення валютних доходів", – цитує агрохолдинг свого власника Сергія Касьянова.

За його даними, експорт сільгосппродукції до ЄС ускладнює зростання вартості логістики та збільшення її термінів. Так, якщо раніше одне постачання в ЄС у середньому здійснювалося за 5-7 днів, то в умовах російського військового вторгнення та черг на прикордонних переходах доставка може тривати 20-30 днів.

Уточнюється, що постачання соняшникової олії до Польщі та Італії здійснюватиметься за допомогою флекситанків – полімерних ємностей, призначених для перевезення рідких вантажів на звичайних вантажних автомобілях. Крім того KSG Agro в даний час веде переговори з партнерами щодо можливості налагодити розлив і рафінацію соняшникової олії в країнах ЄС для оперативного нарощування його експорту та продажу вже готової до споживання продукції.

"Нам вдалося побудувати ефективні логістичні ланцюжки для експортних поставок як зернових, так і продукції з високою доданою вартістю (рослинної олії) на ринки країн Євросоюзу, незважаючи на блокаду морських портів. У 2022-2023 рр. ми плануємо сфокусуватися на розвитку експорту нашої продукції для збільшення валютних доходів. Для цього є всі передумови, скажімо, високий попит у ЄС на зернові і той же ріпак", - підсумував Касьянов у повідомленні.

Вертикально інтегрований холдинг KSG Аgro займається свинарством, а також виробництвом, зберіганням, переробкою та продажем зернових та олійних культур. Його земельний банк становить близько 21 тис. га. За даними агрохолдингу, він входить до топ-5 виробників свинини в Україні.

У 2021 році холдинг наростив чистий прибуток у 16 ​​разів порівняно з 2020 роком – до $20,27 млн, виторг – на 44%, до $30,75 млн, при цьому збільшив EBITDA удвічі – до $12,28 млн. Власником та головою ради директорів KSG Agro є Сергій Касьянов.




Просмотров: 507
Другие новости