Компании

все компании

Світові поставки електронних пристроїв знизилися на 6,9%

20 вересня 2022 року, 13:13
Світові поставки електронних пристроїв, що носяться, у другому кварталі знизилися на 6,9% відносно того ж періоду минулого року і склали 107,4 млн одиниць, повідомляється в звіті дослідницької компанії International Data Corporation (IDC).

"Попит на пристрої скоротився через зростаючу інфляцію, побоювання рецесії, збільшення витрат на інші категорії нетехнологічних товарів, а також через надшвидке зростання, що спостерігалося на ринку пристроїв, що носилися в останні два роки", - відзначають аналітики IDC.

П'ятірка лідерів глобального ринку залишилася незмінною: до неї входять Apple, Samsung, Xiaomi, Huawei та Imagine Marketing, причому чотири з п'яти цих компаній зафіксували спад продажів у другому кварталі у річному вираженні "Компанії на кшталт Apple, Samsung і Google продовжують запускати все більш преміальний "розумний" годинник у період, коли попит на дорогі товари виглядає сумнівним, - написав менеджер з досліджень IDC Mobility and Consumer Device Trackers Джитеш Убрані. - І навіть якщо ціни на деякі нові товари залишаються тими самими, як і товари попередніх поколінь, зміцнення долара США призвело до їх подорожчання у місцевих валютах".

Згідно з новим прогнозом IDC, продажі пристроїв у світі за підсумками 2022 року не зміняться і складуть 535,5 млн одиниць. При цьому аналітики очікують на відновлення зростання ринку в 2023 році.




Просмотров: 261
Другие новости